A tým je již v plné přípravě na novou sezónu

15.08.2022 Klub

Od pondělí 1. srpna se A tým připravuje na novou sezónu pod vedením nového trenéra Marcina Kryśe a jeho asistenta Marka Mikuly.

Na startu přípravy, která začínala dopolední posilovnou, přivítal trenér 10 hráčů, které postupně doplnil od středy 3. srpna Marek Šulc, smečař, který poslední dvě sezóny působil v rakouském Waldviertlu, kde v posledním roce s týmem získal titul jako hráč základní sestavy a Honza Svoboda, který se vrátil s reprezentací z Koreje po konečném čtvrtém místě v Challenger Cupu.

Další nové hráče jsme vám pomocí sociálních sítí také představovali. V týmu budou působit tři cizinci, dva Američané Tommy Carmody a Neil Ferraro na bloku, a na postu nahrávače Kanaďan Gabriel Chancy, který v pátek 5. srpna přiletěl a od pondělí 8. srpna se společně s Tommym připojil k týmu, čímž už je tým kompletní.

V prvních dvou týdnech probíhaly dvoufázové tréninky. V pondělí, středu a pátek bylo dopolední náplní posilovna a atletická cvičení, každé odpoledne pak tým strávil v hale nabíráním kondice s míčem při volejbalových činnostech bez skákání, které se v průběhu druhého týdne objevilo také.

Jak bylo již několikrát prezentováno, tým opustila trojice zahraničních hráčů. Leonid Shchadilov bez možnosti získat víza do České republiky našel nový klub doma v Rusku, Anton Ribom se vrátil také domů do Švédska, kde bude hájit barvy Hylte/Hamstad VBK, loňského mistra, a Shalev Saada, který ukončil profesionální kariéru a bude působit v nižších soutěžích v Holandsku.

V týmu bude působit i Adam Shaker, který ale půjde hostovat do 1.ligy do Hradce Králové, kde získá více herních zkušenosti a mezi oběma kluby bude pendlovat  co se týká tréninků, ale chceme, aby měl co nejvíce herního vytížení v Hradci Králové.

Ve druhém týdnu se k mužstvu připojili i dva nadějní hráči, brzy 20-letý blokař z juniorů Tomáš Hart a teprve 16-letý smečař Lukáš Melichar, který nyní působí hlavně v extraligových soutěžích v pražském Proseku, se kterým AERO navázalo spolupráci v oblasti mládeže.

První herní prověrkou bude pro družstvo přípravný zápas s pražskými Lvy ve čtvrtek 25. srpna, hned další dva dny se pak mužstvo představí na turnaji v Liberci.

Složení týmu pro sezónu:

Nahrávači

9 - Gabriel Chancy

8 - Matyáš Démar

Smečaři

4 - Martin Chevalier

7 - Marek Šulc

10 - Jan Svoboda

16 - Matyáš Jachnicki

Blokaři 

3 - Tommy Carmody

15 - Pavel Horák

21 - Neil Ferraro

Univerzálové

5 - Martin Hladík

13 - Jiří Toman

Libera

2 - Michael Hadrava

6 - Matyáš Ježek

Hlavní trenér Marcin Kryś

Asistent trenéra Marek Mikula