AERO po boji se Zlínem bere bod za prohru 2:3

25.10.2014 Zápas

V sobotním utkání přijel do Sportovní haly v Odoleně Vodě celek ze Zlína a určitě chtěl napravit domácí zaváhání z předešlého kola, když ztratil bod za výhru 3:2 s ČZU Praha.

Úvod utkání byl opatrný z obou stran, ale Zlín se postupně dostal až do čtyřbodového trháku. V polovině setu sice AERO stáhlo náskok svého soupeře, ale Zlín znovu odskočil a pevně si náskok držel až do konce setu, který nakonec vyhrál.

Ve druhém setu se pozice soupeřů otočily. Po vyrovnaném začátku začalo AERO svého soupeře držet kvalitním servisem dál o sítě. Zlín si tak jen těžko dokázal vypracovat dobrou útočnou příležitost a AERO začalo své možnosti využívat. Ke konci setu už AERO vládlo a srovnalo vývoj setů.

Ve třetím setu se začalo znovu vyrovnaně, ale Zlín znovu odskočil na rozdíl tří bodů v polovině setu. Po sporném verdiktu hlavního rozhodčího si domácí trenér Vojík vzal oddechový čas při vedení Zlína 15:12. Hráči se zdravě naštvali a výsledkem tomu byla šestibodová šňůra AERA, které se samo dostalo do vedení o tři body před svého soupeře. Ten byl zaskočen a AERO naopak v laufu. Koncentrovanou hrou AERO vyhrálo set a ujalo se vedení v zápase 2:1.

Ve čtvrtém setu začal lépe Zlín a od začátku byl ve vedení. AERO se snažilo a drželo svého soupeře na dostřel. V polovině setu ale AERO začalo kupit nevynucené chyby a Zlín pak již v koncovce v poklidu dokráčel pro vyrovnání zápasu. Rozhodnout musel až tie-break.

Do něj lépe vstoupilo AERO, když po podání Zlína do autu zablokovalo svého soupeře a vedlo o dva body. Zlín ale rychle srovnal a při změně stran vedl sám o jeden bod. Následovalo eso Vašíčka a chyba AERA v útoku a Zlín vedl o tři body. Po esu Pekárka se stav změnil na 10:11 z pohledu domácích. Zlín si vzal oddechový čas a po něm si svůj útok uhrál. Následovala znovu chyba domácích při útoku. Při stavu 11:13 pro Zlín domácí ubránili míč za cenu balonu zadarmo pro soupeře, ale ten bohužel letěl až do autu a Zlín měl první matchball. Zlín hned první proměnil úspěšným blokem a odvezl si ze Sportovní haly v Odoleně Vodě dva body za výhru 3:2. AERO získalo do tabulky jeden bod.

Dalším soupeřem AERA v UNIQA volejbalové extralize mužů bude v sobotu 1.listopadu ČZU Praha. V pražských Lužinách začíná zápas v 18:00h. Dalším domácím soupeřem bude AERU Ostrava, která do sportovní haly zavítá 8.listopadu a zápas jako již tradičně začne v 18:30h.