AERO porazilo Havířov 3:1

30.11.2014 Zápas

V 8.kole UNIQA volejbalové extraligy mužů zavítal do Sportovní haly v Odoleně Vodě Havířov. Oba soupeři odehráli ve čtvrtek pohárová utkání a oba soupeři také v Českém poháru vypadli.

Vstup do utkání byl pro AERO vynikající. Než se havířovští hráči stačili pořádně rozkoukat, domácí vedli při prvním technickém oddechovém čase 8:1. Po něm se AERU stali vyrovnaným soupeřem a set se dohrával na obou stranách s podobnými výměnami.

Ve druhém setu si hosté začátek pohlídali a drželi s domácími krok. V polovině setu vedlo AERO o dva body a v koncovce se rozdíl ještě zvýšil. Domácí se ujali vedení 2:0.

Třetí sada byla nejnapínavější a končila s nejmenším rozdílem. Od začátku setu byl rozdíl ve skóre maximálně tříbodový. Do koncovky se vstupovalo za vyrovnaného stavu 20:20. Poté, co si domácí uhráli ztrátu, byla řada na Havířovu. Ten svůj útok namířil do hlavy Kotrcha, od kterého se míč odrazil vysoko ke stropu. Domácí si míč rozehráli a Hýský úspěšným útokem napsal 22.bod. Hosté si vzali oddechový čas. Po něm úspěšně útočili středem sítě a hned poté zaznamenali eso z podání. Stav se znovu vyrovnal, tentokrát na 22:22. I domácí trenér si musel vzít oddechový čas. Po něm následovalo zkažené podání Havířova a následně uhraný útok Havířova, znovu vyrovnaný stav 23:23. Bohužel následoval útok Kramara do autu a Havířov měl první setball, který hned proměnil esem z podání.

Rozhodnout musel až čtvrtý set, do kterého nastoupilo AERO jako pokropené živou vodou. Po vyrovnanějším začátku začalo postupně nutit hosty k chybám, kvalitně bránilo na síti i v poli a rozdíl ve skóre se rychle navyšoval. AERO skládalo bodové míče a trápilo hosty kvalitním servisem, kterým je dostalo od sítě. Set AERO vyhrálo 25:14 a celý zápas 3:1.

AERO si připsalo 3 důležité body a v tabulce mu patří 6.místo se ziskem 14 bodů.

V příštím utkání se AERO představí v sobotu 6.12. od 17:00h. v Příbrami. Další domácí utkání proběhne o týden později, v sobotu 13.12., kdy od 18:30h. si to hráči rozdají s Karlovarskem.