AERO prohrálo s Amstettenem 1:3

12.09.2014 Klub

AERO se v rámci turnaje O pohár středočeského kraje, které pořádá Kladno, střetlo v mezinárodní konfrontaci s rakouským Amstettenem. Mužstvo soupeře vede jako hlavní trenér vodolskému publiku velmi dobře známý Martin Kop.

Utkání začalo s půlhodinovým zpožděním a ačkoliv se zdálo, že AERO vstoupí lépe do utkání, Amstetten dostal domácí pod tlak a ujal se vedení 8:3 při prvním technickém oddechovém čase, když domácím škodil hlavně velmi kvalitním a tvrdým servisem. AERO se po pauze dostalo zpět na kontakt a zle dotíralo na svého soupeře. Ten ovšem v polovině setu znovu odskočil a dokráčel lehce k vítězství v prvním setu.

Ve druhém setu se karta obrátila. AERO přitlačilo svého soupeře útokem, protože servis hostů již nebyl tak škodlivý, jako tomu bylo v předešlém setu. Do poloviny setu mělo AERO náskok a pevně drželo otěže, ale Amstetten přidal na razanci, ubránil domácí útoky a sám sbíral body. Vše schylovalo k dramatické koncovce, ale chyby Amstettenu a kvalitní útok domácích znamenaly vyrovnaní poměru setů.

Ve třetím se začla opatrně na obou stranách a žádný z týmu si nenechal toho druhého odkosčit. Ve vedení byli hosté a tří až čtyřbodový náskok si udrželi do konce setu. Ujali se vedení 2:1.

Čtvrtý set začalo AERO znovu lépe a vytvořilo si náskok až 4 bodů. Amstetten se nevzdal a začal pomalu stahovat, až se dostal v jednu chvíli i blíže k ukončení nejen setu, ale i zápasu. AERO se po oddechovém čase znovu vrátilo do vedení a to si drželo. V napínavé koncovce nejdříve vedlo AERO, ale Amstetten si vytvořil jako první možnost set ukončit.  To se mu podařilo až na čtvrtý pokus, když po neúspěšných opakovaných útocích se hosté přece jen prosadili.

Utkání tak před velmi slušnou návštěvou skončilo výsledekem 1:3. Zítra program turnaje pokračuje zápasy s domácím Kladnem a německými Drážďany.

AERO Odolena Voda vs. VC Amstetten 1:3 (-19,22,-21,-25)

sestava AERO: Burrow, Kotrch, Kramar, Vachoušek, Sedlář, Pekárek, libero Kotek

Střídali: Pihera, Hýský, Průcha

Dále připraveni: Prajler, Václavík

V dresu AERA se představili dva nový hráči. Nahravač Richard Průcha, který je Vodolák, a smečař Tomáš Hýský, který naposledy působil v dresu Dukly Liberec. Oba dva hráči se zapojují do mužstva.