AERO vyhrálo ve španělské Melille 3:0!

22.11.2023 Zápas


CV Melilla MSC (ESP)

0:3

(-21,-19,-18)

AERO Odolena Voda

V úvodním utkání šestnáctifinále evropského poháru jsme vyhráli ve španělské Melille 3:0. Odvetné utkání je na programu ve středu 29.11.2023 od 18:00 v naší sportovní hale.

Úvod utkání byl velmi vyrovnaný, ale přeci jen bylo AERO v mírném vedení. I v polovině setu vedlo AERO o tři až čtyři body a trpělivě ztrátovalo a uhrávalo bodové míče. V konci setu si hráči AERA trpělivě došli až k 25. bodu bez nějakého zaváhání - 0:1.

I druhý set začalo lépe AERO a bylo v mírném vedení. Hráči Melilli pomohli několika chybami na útoku a AERO i přes polovinu setu vedlo o tři body. V konci setu se podařilo hráčům AERA náskok ještě navýšit a sebevědomě si došlo pro zisk i druhého setu - 0:2.

Domácí hráči již neměli co ztratit a hecovali diváky, kterých se v hale sešlo na 550. AERO ale hrálo pořád stejně a vedlo o tři body. V polovině setu se podařilo AERU díky bodovým situacím, které úspěšně proměnilo v bod, odskočit na rozdíl šesti bodů. Domácí smečař Vanole ale vsadil na tvrdý skákaný servis a už to bylo znovu jen o tři body. Do koncovky šlo AERO se čtyřbodovým vedením. Honza Svoboda šel na servis a třemi body z podání dotáhl AERO k několika matchballům. První odmítl Honza Svoboda svým zkaženým podáním, ale další útok proměnil ve vítězství Vladislavs Blumbergs a AERO tak vyhrálo - 0:3.

Ze španělské Melilli tak veze AERO výhru 3:0. Odveta je na programu ve středu 29.11. od 18:00. Hráči AERA nastoupí ve speciálních dresech, které se po utkání budou dražit pro Kapku naděje. Celý obnos z dražby, ze vstupného a z prodeje propagačním materiálů věnuje klub Kapce naděje, která pak dar věnuje Ústavu hematologie a krevní transfuze v Praze 2.

Ohlasy po zápase:

Trenér Marcin Kryś: "Očekávali jsme těžký zápas a myslím si, že výsledek neodpovídá kvalitě soupeře. Naším výkonem jsme Melille nedovolili předvést to nejlepší, do ničeho jsme je nepustili. Kluci to zvládli mentálně i volejbalově, a za to bych kluky chtěl pochválit. Přesto je před námi strašně těžká odveta."

Naše účinkování v evropském poháru podporuje Krajský úřad Středočeského kraje v projektu: "Boj v evropských pohárech" z Fondu hejtmanky 2023. Děkujeme!

CV Melilla MSC (ESP) - AERO Odolena Voda 0:3
AERO sestava Carabali, Durski, Svoboda, Blumbergs, Kern, Chevalier, libero Rasinperä
Dále připraveni Hadrava, Hladík, Melichar, Šulc, Démar, Jachnicki
Nejvíce bodující Kern 16 bodů
CV Melilla MSC (ESP) TÝMY AERO Odolena Voda
35 % útok 49 %
5 blok 11
58 % příjem 67 %
2 esa 7
CV Melilla MSC (ESP) HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
67 % Vanole Carabali 83 %
50 % Monteagudo Kern 52 %
50 % Mimoun Chevalier 50 %
Blok
4 López Carabali 3
1 Riganti Blumbergs 2
Svoboda 2
Servis
1 Mimoun Svoboda 5
1 Riganti Kern 2
Přijem
67 % Vanole Rasinperä 74 %
62 % Masiá Chevalier 68 %
53 % Melgarejo Svoboda 57 %