AERO změřilo své síly s Příbramí

04.09.2014 Akce

AERO si dnes přizvalo ke dvěma přípravným zápasům Příbram, hráčsky zkušené mužstvo, které v posledních letech patří ke špičce UNIQA volejbalové extraligy mužů.

V dopoledním utkání AERO nastoupilo s velmi mladou sestavou. Začátek patřil hostům a ti i díky chybám AERA v útoku navyšovali svůj náskok. Před koncovkou se domácí dostali do kontaktu díky tvrdému servisu. Koncovka byla napínavá, ale Příbram se již dotáhnout nenechala.

Druhý set byl vyrovnaný jen ze začátku, poté se Příbram dostala na koně a AERO jen těžko hledalo skuliny v Příbramské obraně.

Třetí set byl ve znamení dlouhých bodových šňůr. Nakonec se z toho však vyklubala znovu napínavá koncovka, ale znovu Příbram zvítězila.

Ve druhém utkání už byla sestava silnější, ale i přesto se začátek utkání AERU nepovedl. Od prvních balónů se Příbram dostala do slušného vedení. AERU se nedařilo uhrávat bodové míče, zatímco Příbrami ano.

Druhý se byl vyrovnaný až do poloviny setu, poté AERO odskočilo hlavně díky zkaženým servisům Příbrami. Zápas se tak vyrovnal.

Třetí set byl od začátku vyrovnaný, na palubovce vládla z obou stran veliká bojovnost a hrál se velmi dobrý volejbal. Jako vedoucí tým se do koncovky dostalo AERO, ale Příbram otočila a první setball měla ona. AERO vyrovnalo a po bloku se dostalo před svého soupeře. Po time-outu Příbrami přišlo zkažené podání domácích, následně uhraná bodovka od Příbrami a zkažený útok do autu. Příbram zvýšila vedení na 2:1.

Čtvrtý set byl již od začátku v režii Příbrami a zaslouženě ho vyhrála.

1.zápas: AERO vs. Příbram 0:3 (-22,-17,-22)

2.zápas: AERO vs. Příbram 1:3 (-17,21,-25,-16)

Hráči AERA, kteří zasáhli do utkání: Pekárek, Průcha, Vachoušek, Pihera, Burrow, Syrůček, Sedlář, Hladík, Václavík a Kotek.

Hodnocení utkání:

René Dvořák, trenér Příbrami:

„Byla to příprava po dvou volejbalových trénincích, až do teď jsme pracovali na fyzické přípravě. Dnes bylo k vidění na obou stranách spoustu chyb. My jsme se s nimi vypořádali o něco lépe. Domácí nebyli kompletní a to je ten důvod, proč ty utkání takto dopadli. Myslím si, že extraliga se vyrovnává a prvních osm mužstev může porazit každý každého.“

Jiří Vojík, trenér AERA:

„Dnešní příprava splnila očekávání. Dvakrát jsme hráli kvalitní zápas, prohráli jsme, ale to teďka neřešíme. Budeme řešit naši souhru, naše zdokonalení a stále jdeme dopředu. Dnešní prověrka nám ukázala, že na sobě musíme stále pracovat, což je dobře.“

Stanislav Vachoušek, smečař AERA:

„Projevila se nesehranost nahrávače s blokaři a my smečaři jsme vždy útočili proti dvojbloku, málokdy se stalo, že jen na jedny ruce. V koncovkách jsme udělali mnoho chyb i při lehčích míčích, to musíme vyřešit lépe. Příbram hrála hodně a dobře středem a tím to měla ulehčené.“