Ani ve druhém čtvrtfinále jsme nezískali set, Kladno vede už 2:0 na zápasy

19.03.2024 Zápas


AERO Odolena Voda

0:3

(-10,-14,-19)

Kladno volejbal cz

Ve druhém čtvrtfinále ČEZ volejbalové extraligy mužů byl tentokrát domácím týmem tým AERA, ale bohužel Kladenští předvedli skvělý výkon a AERO tak zaslouženě prohrálo 3:0.

V úvodu utkání jasně Kladenští ukázali, pro co si přijeli a než se domácí pořádně rozkoukali, vedli hosté o deset bodů. I nadále hosté hráli nadstandartně na bodové míče a domácím se nedařila vůbec žádná činnost. Kladno vyhrálo rozdílem třídy první set a ujalo se vedení - 0:1.

Do druhého setu vstoupilo AERO zlepšenou hrou a samo vedlo o tři body. Hosté hráli pořád stejně. Ještě v polovině setu vedlo AERO o dva body, ale pak ve dvou postaveních celý set ztratilo, body se připisovaly jen na hostující stranu. Kladno vedlo už o dva sety - 0:2.

A Kladno pokračovalo ve stejném tempu i ve třetím setu. Domácí se sice snažili, ale na hosty to nemohlo stačit, hráli naprosto bezchybně. Kladenští si po celý set udržovali čtyř až pětibodový náskok a set se dohrál - 0:3.

Kladno vyhrálo zaslouženě 3:0 a vede již 2:0 na vítězné zápasy.

Chance nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen smečař Kladna Niklas Seppännen.

Děkujeme fanouškům za skvělou podporu. Oby dva tábory se předháněly a v hale panovala skvělá atmosféra po celé utkání. Třetí zápas čtvrtfinále se odehraje znovu v kladenské hale, a to ve středu 20. března od 18:00.

Ohlasy po utkání pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Dneska nás Kladno k ničemu nepustilo, na ničem jsme se nechytili, ani na servisu, když jsme potřebovali, na útoku, v obraně. Dostali jsme velkou mázu a doufám, že ve středu to zlepšíme a že to zvrátíme a vrátíme se sem na Vodolku. Máme v týmu sílu, takže věřím, že to ještě otočíme.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda: „Gratuluji soupeři, nebyl to náš den, hráli jsme zle na útoku i příjmu. V každých činnostech byl soupeř lepší. Nemůžeme věšet hlavu dolů, protože se hraje na tři vítězné zápasy a myslím si, že všichni hráči i trenéři věří, že jsme schopní se vrátit do hry. Ve středu máme další zápas, určitě si musíme promluvit o věcech, které můžeme udělat lépe a jít na Kladno bojovat o výhru.“

AERO Odolena Voda - Kladno volejbal cz 0:3
AERO sestava Démar, Svoboda, Osoria, Kern, Šulc, Blumbergs, libero Ježek
Střídali Chevalier, Srb, Hladík, Jachnicki
Dále připraveni Hadrava, Melichar, Carabali
Nejvíce bodující Hladík 8 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY Kladno volejbal cz
34 % útok 59 %
2 blok 7
33 % příjem 48 %
4 esa 7
AERO Odolena Voda HRÁČI Kladno volejbal cz
Útok
60 % Blumbergs Graham 80 %
45 % Chevalier Seppänen 65 %
44 % Hladík Platačs 61 %
Blok
1 Blumbergs Zajíček 2
1 Démar Platačs 2
Goncalves 2
Servis
1 Srb Seppänen 3
1 Svoboda Neves 1
1 Hladík Zajíček 1
Přijem
47 % Šulc Fernandez 57 %
32 % Ježek Seppänen 50 %
22 % Chevalier Goncalves 44 %