Beskydy porážíme 3:1

29.02.2024 Zápas


AERO Odolena Voda

3:1

(-18,21,22,17)

Black Volley Beskydy

V předposledním hraném kole ČEZ volejbalové extraligy mužů jsme přivítali Beskydy, našeho přemožitele z finále Chance Českého poháru. Od druhého setu domácí hráli mnohem lépe a stav setů otočili a vyhráli 3:1.

Nástup do utkání měli Beskydští mnohem lepší a v podstatě pokračovala nálada z finále poháru. AERO poté začalo hrát více středem, protože útoky po kůlech se nedařilo složit. Hosté hráli uvolněně a set vyhrálo úplně bez problému 25:18.

I do druhého setu vstoupili lépe hosté a velmi rychle vedli o tři body. Jednou bodovou šňůrou se domácím podařilo stav vyrovnat a v polovině setu si vzalo vedení na svou stranu. Při vstupu do koncovky šlo domácí AERO se čtyřbodovým vedením a právě tímto rozdílem AERO vyhrálo. Bylo srovnáno na 1:1.

Beskydský trenér protáčel sestavu a poslal do hry své nadějné mládí. AERO chybovalo v útočné fázi a hosté vedli o tři body. Ještě v polovině setu to bylo se stejným rozdílem, ale pak přišel na servis domácí Jacob Kern a skvělými servisy dokázal zaměstnat hostující přihrávače natolik, že z toho byla osmibodová šňůra. Jacob Kern v sérii zaznamenal tři nebo čtyři přímé body ze servisu. To bylo rozhodující a set AERO vyhrálo, vedlo tak již 2:1.

Beskydští hráli pořád s mladými hráči a AERO si vytvořilo pětibodový náskok. Náskok se zvyšoval i snižoval. Set plynul a AERO ho mělo pod kontrolou. AERO vyhrálo 3:1 a upevnilo si sedmé místo po konci základní části a nemůže už skončit na jiném místě.

Ohlasy po utkání pro ČVS:

Jacob Kern (univerzál AERO Odolena Voda): „Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas, věděli jsem, že jsou dobrý tým, chtěli jsme se jim revanšovat za finále. Musím říct, že jsme hráli velmi dobře, velmi dobře jsme servírovali, velmi dobře útočili i blokovali, takže to byl dobrý zápas.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda: „Začali jsme zápas hodně zle a nebyla to naše dobrá hra. S každým setem jsme byli více trpěliví a klidní, takže jsme rádi, že jsme zápas vyhráli. V sobotu nás čeká další zápas a brzy předkolo Play-off, takže se na to musíme připravit a hrát lépe, než dnes.“

Děkujeme všem fanouškům za podporu! AERO čeká předkolo Play-off a půjde na desátý tým tabulky. První utkání se odehraje v naší domácí hale v úterý 5. března od 18:00.

Fotografie: Miroslav Zigo

AERO Odolena Voda - Black Volley Beskydy 3:1
AERO sestava Chevalier, Osoria, Kern, Šulc, Carabali, Srb, libero Ježek
Střídali Hladík, Démar, Svoboda, Jachnicki, Melichar
Dále připraveni Hadrava, Blumbergs
Nejvíce bodující Kern a Osoria 14 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY Black Volley Beskydy
45 % útok 44 %
8 blok 7
54 % příjem 40 %
11 esa 4
AERO Odolena Voda HRÁČI Black Volley Beskydy
Útok
77 % Osoria Danylov 60 %
62 % Carabali Klimeš 58 %
50 % Svoboda Perry 58 %
Blok
4 Osoria Perry 2
2 Carabali Malík 2
1 Svoboda Klimeš 1
Servis
4 Kern Míšek 1
3 Svoboda Klimeš 1
1 Carabali Malík 1
Přijem
62 % Šulc Malík 52 %
55 % Svoboda Mečiar 39 %
52 % Chevalier Krejčíček 26 %