Další jméno historie AERA se vrací na palubovku Vodolky

10.01.2021 Klub

Po mladým Hadrákovi , Holčíkovi a Kopáčkovi se nám podařilo přivést dalšího hráče,jehož otec oblékal dres AERA.

Je to mladý a perspektivní smečař Jan Svoboda, který vyrůstal v pražském ČZU a následně ve Lvech Praha. Honza je 20-letý mládežnický reprezentant, který společně s naším blokařem Pavlem Horákem získal titul mistra Evropy v ,,U19“ v roce 2017 a v roce 2018 s ,,U20“ stříbro, a tak jsme moc rádi, že posílil náš tým, a že jsme se s nim dohodli na víceleté spolupráci.

"Byl to rychlý přestup, i když jsme původně zamýšleli hostování. Po dohodě s vedením klubu chceme zvýšit konkurenci v týmu, a naše společná myšlenka, za kterou jsem rád, je myslet i do dalších sezón. Honzátkovi (přezdívka Jana Svobody, po tátovi) přeji ať se zlepšuje a pomůže družstvu k lepším výsledkům," pověděl k přestupu trenér Martin Kop.

Při příležitosti přestupu jme položili Honzátkovi pár otázek.

Jak se udál tvůj přestup do AERA?

"Vzhledem k tomu, že ve Lvech Praha jsou jenom ty nejvyšší ambice, tak byla velká konkurence na postu smečaře. Přišla mi nabídka na hostování do AERA do koce sezóny, skoro jsem ani neváhal a byl jsem moc rád, že jsem se s vedením AERA i Lvů domluvil. Bohužel pro mě z nepochopitelných důvodů nejde hostovat, když je hráč mladší 23 let. Tudíž přišla varianta rovnou přestupu. Událo se to velmi rychle, víceméně přes jednu noc. Vedení AERA mi mi vyšlo ve všem vstříc. Dohodli jsme se na delší spolupráci, pevně věřím, že šlo o správný krok.

Už si odehrál první zápas v Ostravě, jak se ti hrálo?

"Příležitost hrát přišla dřív, než jsem si myslel, po nějakých třech trénincích. Bohužel ještě nejsem řádně sehraný s klukama a nemám v palci prozatím jejich herní systémy, ale to je jen otázka času. Na hřišti jsem se cítil mezi kluky výborně, atmosféra na hřišti byla výborná, jen škoda výsledku. Věřím, že teď v zápase proti Brnu to napravíme."

Jak si se adaptoval v týmu, znáš hodně hráčů?

"Adaptace pro mě nebyla nijak složitá, v týmu AERA hraje pár kluků, se kterými jsem hrál minulé sezóny a známe se moc dobře. Obecně se v týmu pohybují převážně mladí kluci v mém věku, které minimálně znám od vidění. Parta se mi zdá skvělá, v kabině se spousta srandy, věřím, že nám vydrží tahle pozitivní nálada do konce sezóny."

Děkujeme za rozhovor. 

Jan Svoboda bude nosit dres s číslem 10 na zádech.