A tým již zahájil přípravu na novu sezónu

01.08.2018 Klub

Nový trenér AERA Odolena Voda Jiří Šiller přivítal na prvním tréninku ještě nekompletní A tým v pondělí 30. července.

Nenadálým překvapením pro vedení družstva i klubu bylo přání nizozemského hráče Rutgera Zoodsmi ukončit smlouvu s klubem AERO Odolena Voda s odůvodněním, že by se zde v našem malém městě necítil po 9 měsíců šťastně a bezpečně. Vedení družstva jeho žádosti nakonec vyhovělo a rozvázalo s hráčem smlouvu. Chceme hrát soutěž s těmi hráči, kteří chtějí Aero řádně reprezentovat!

K týmu se zatím nepřipojili tři zahraniční hráči. Robert Viiber se připravuje s estonským národním družstvem na nadcházející kvalifikační cyklus na Mistrovství Evropy. Smečař Toms Vanags, kterého můžou naši fanoušci znát ze vzájemných soubojů s Ústím nad Labem, se rovněž připravuje na kvalifikaci. Shodou okolností se Toms a Robert potkají jako soupeři ve skupině B.

Ruský mladý a nadějný univerzál Aleksander Khripun se k týmu připojí v příštím týdnu po vyřízení žádosti ohledně víz a přichází na 6-týdenní zkoušku s možností trvalého přestupu.

Dle fotografií z prvního tréninku jste jistě poznali staronovou tvář v barvách AERA. Stanislav Vachoušek se do našeho dresu vrací po dvouletém působení v Benátkách nad Jizerou.

Vedení klubu usilovalo dlouhou dobu o získání Matěje Prajzlera, bohužel zde se Matějovi nepodařilo skloubit pracovní vytížení s volejbalem na vrcholové úrovni, a proto Matěj dres AERA neoblékne. I tak mu přejeme mnoho štěstí v jeho dalším působení.

Novým blokařem je ale Matthew Francis Walsh, který již je s týmem od začátku přípravy. Matt je 210 cm vysoký americký blokař, který přichází z univerzity Ball State Athletics a AERO pro něj bude prvním evropským angažmá.

S týmem se připravuje i nadějný odchovanec Adam Shaker, 17-letý smečař, který s klubem v zastoupení rodičů podepsal svou první profesionální smlouvu a plně se zapojí do přípravy s týmem. Adam již zasáhl do extraligového kolotoče jako střídající hráč v minulé sezóně. Má však vše před sebou a věříme, že si Adam svou bojovností a pílí vybojuje stabilní místo v týmu.

Aktuální složení týmu:

Nahrávači:

Robert Viiber, Jakub Holčík

Smečaři:

Marek Mikula, Toms Vanags, Martin Hladík, Stanislav Vachoušek, Adam Shaker

Blokaři:

Matthew Francis Walsh

Univerzál:

Alkeksander Khripun

Libero:

Michael Hadrava