Novým univerzálem týmu je Američan Ryan Moss

05.06.2019 Klub

22-letý americký univerzál přichází po svém čtyřletém účinkování v univerzitních soutěžích z USC (University of Southern California), kde byl poslední rok kapitánem týmu a univerzita skončila na 5. místě v celé univerzitní soutěži.

I Ryana jsme na dálku poprosili o krátké představení.

Kde jsi volejbalově vyrůstal?

"Vyrůstal jsem v Laguna Beach a hrál plážový volejbal po celou dobu mého mládí s přáteli. Volejbal jsem začal hrát poprvé v hale, když mi bylo 12 let za volejbalový klub 900 square feet Volleyball Club. Dalších šest let jsem hrál ve volejbalovém klubu Balboa Bay a volejbal jsem si zamiloval."

Jak jsi viděl loňskou univerzitní sezónu?

"V loňské sezóně jsem dokončil své 4 roky na univerzitě v jižní Kalifornii, pomohl jsem týmu držet domácí neporaženost v celé sezóně a v žebříčku jsme skončili 5. v zemi. Byl jsem poctěn, že jsem byl  kapitán týmu a dosáhl turnaje NCAA, což se naší univerzitě podařilo poprvé po 8 letech."

Co víš o klubu AERO Odolena Voda?

"Můžu říct, že AERO Odolena Voda je zajímavý tým s vášnivými fanoušky a nemůžu se dočkat, až se dozvím o klubu více a stanu se součástí týmu. Jsem velmi vděčný za příležitost hrát a nemůžu se dočkat, až začnu trénovat s týmem. Po sezóně tvrdě pracuji, abych se ujistil, že jsem v nejlepší možné formě a zaměřuji se na to, abych začal novou sezónu silný a zdravý."

Děkujeme a přejeme Ryanovi mnoho štěstí v novém klubu. Číslo dresu, který bude Ryan oblékat, bude číslo 4.