Do Final Four Chance Českého poháru postupuje Liberec

26.01.2023 Zápas


AERO Odolena Voda

1:3

(-20,-24,23,-19)

VK Dukla Liberec

Ve čtvrtfinále Chance Českého poháru ve volejbale mužů jsme se utkali s Duklou Liberec. Zápas nakonec vyhrála Dukla 3:1 a postupuje do Final Four. Pro AERO cesta pohárem končí.

Hned od úvodu utkání byla Dukla lepším týmem, hráči AERA působili trochu bojácně. Dukla vedla, přes polovinu setu se její náskok ještě navýšil, a to především díky uhraným bodovým situacím. AERO v konci setu stahovalo náskok, ale Dukla si vedení nenechala vzít, i když už byl rozdíl pouze na dvou bodech - 0:1.

I do druhého setu vstoupili lépe hosté, po celou první polovinu setu si udržovali náskok, ale právě od poloviny setu se AERU dařilo umazávat bod za bodem. Jako první k ukončení setu se dostali právě domácí hráči, ale Dukla srovnala. Útok AERA pak směřoval do autu, aby pak hosté uhráli svou další možnost - 0:2.

Nástup do třetího setu se konečné lépe vyvedl domácím, náskok však byl pouze dvou až tříbodový. V polovině setu se stav vyrovnal a začal boj o každý bod. V koncovce se domácím podařilo odskočit a vybojovat si čtyři setbally. Naštěstí právě až ten čtvrtý poslední proměnil Martin Chevalier a bylo tak sníženo - 1:2.

Bohužel znovu horší vstup do setu znamenal brzké vedené Dukly vyšším rozdílem. Přes polovinu setu se ztrátovalo. V konci setu už jen domácí kosmeticky upravili skóre v setu, protože Dukla vedla vyšším rozdílem a bylo pozdě - 1:3.

Dukla Liberec tak vyhrála 3:1 a postupuje do závěrečného Final Four Chance Českého poháru ve volejbale mužů pro rok 2023.

My děkujeme všem fanouškům za skvělou podporu a znovu se na n těšíme už v sobotu 28. ledna od 18:00, kdy hostíme souseda v tabulce - Volejbal Brno. Velmi důležitý zápas pro oba týmy.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Marek Šulc (kapitán AERO Odolena Voda): „Dneska mě ten zápas hodně mrzí. Myslím si, že nás mrzí všechny, protože dneska Liberec nepředvedl nic, co by bylo nad naše síly, nehrál nějak extrémně dobře. Zápas nás stály zbytečné a jednoduché chyby, které při tréninku vůbec neděláme. Přijde pět chyb a set prohrajeme o tři body, to je to demotivující. Gratuluji Liberci, ale je to škoda, protože jsme nepředvedli, co umíme, a co bychom měli. Mrzí mě to.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Měli jsme své šance zápas zlomit, ale udělali jsme mnoho jednoduchých chyb, které v tréninku neděláme. Když už nám nabídne takový soupeř šanci, musíme jí využít.“

 Foto: Miroslav Zigo

AERO Odolena Voda - VK Dukla Liberec 1:3
AERO sestava Šulc, Ferraro, Chancy, Svoboda, Carmody, Hladík, libera Ježek a Hadrava
Střídali Toman, Cukur, Chevalier, Horák
Dále připraveni Jachnicki
Nejvíce bodující Šulc 14 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY VK Dukla Liberec
44 % útok 52 %
8 blok 4
38 % příjem 48 %
5 esa 7
AERO Odolena Voda HRÁČI VK Dukla Liberec
Útok
75 % Ferraro Krajčovič 62 %
65 % Chevalier Dias Gomez 61 %
45 % Šulc Nikačevič 59 %
Blok
2 Ferraro Krajčovič 2
2 Carmody Nikačevič 1
2 Šulc Dias Gomez 1
Servis
2 Šulc Demar 4
2 Chevalier Dias gomez 2
1 Hladík Gavenda 1
Přijem
45 % Chevalier Maar 67 %
33 % Ježek Dias Gomez 50 %
32 % Šulc Demar 47 %