Duklu Liberec porážíme ve skvělém zápase 3:2 a zapisujeme další výhru

04.11.2023 Zápas


AERO Odolena Voda

3:2

(-21,21,25,-20,8)

VK Dukla Liberec

Ve čtvrtém kole Volejbalové extraligy mužů jsme v domácí hale přivítali Duklu Liberec. A jak náš kapitán před zápasem prorokoval, odehrál se tie-break se šťastným koncem pro AERO.

V úvodu utkání se prakticky na obou stranách ztrátovalo, ale v mírném vedení bylo domácí AERO, a to hlavně díky servisu. V polovině setu i Dukla zlepšila svůj servis a sama vedla o tři body.  AERO ale srovnalo stav míčů, ale čtyřbodová šňůra hostů rozhodla o vítězi prvního setu - 0:1.

I druhý set začal vyrovnaně, ale domácí stále hráli s velký tlakem v útoku a zaslouženě vedli v polovině setu o 4 body. Přidalo nějaké přímé body ze servisu a set se v poklidu dohrál - 1:1.

Ve třetím setu začali trochu lépe hosté, ale AERO se drželo a bylo na dostřel. V polovině setu se domácí dostali do vedení a do koncovky šli dokonce s tříbodovým vedením. Vybojovalo si dvě šance k ukončení setu, ale ani jednou se set nepodařilo ukončit. I Dukla měla své možnosti, ale ty občas i trestuhodně neproměnila. Naopak set ukončil přímým bodem z podání Kamil Durski - 2:1.

I do čtvrtého setu měla Dukla lepší vstup, a i když se AERI ze začátku drželo v kontaktu, prostřední část patřila hostům, kteří vedli až o šest bodů. Domácí pak ještě skóre trochu stáhli, ale set vyhráli hosté - 2:2.

O vítězi zápasu tak musela rozhodnout až zkrácená hra. Do ní vlétlo AERO na servisu s Janem Svobodovou, který svým servisem zaměstnal příjímající hráče soupeře natolik, že po uhraných bodových míčích svítilo skóre na ukazateli 4:0 a hostující trenér Mrtin Démar bral oddechový čas. Domácí hráče to však nezastavilo a trpělivě s velkou energií od fanoušků letělo za vítězstvím. Poslední set AERO vyhrálo 15:8 a celý zápas 3:2.

Děkujeme všem divákům za úžasnou podporu po celý zápas. Klobouk dolů!!!

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Dnes jsme viděli krásný volejbal, Jan Svoboda byl rozdílový hráč dneska a celkově celý tým šlapal výborně. Vyhecovaný duel jsme zvládli, jen tak dál.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Moc odbojovaný zápas. Těší nás, že věci, o kterých si povídáme a které v týdnu trénujeme, tak nám začínají fungovat. Stále máme prostor na to se s každým týdnem nebo měsícem zlepšovat a musíme udržet úroveň naší hry. Dneska rozhodla úspěšnost na vysokých balonech. Celý tým zaslouží pochvalu. Určitě pomohla výhře dnešní skvělá atmosféra, fanoušci byli naším sedmým hráčem.“

Na AERO teď čeká dvojzápas ve venkovních halách. Nejprve se ve čvrtek představí ve Zlíně, v sobotu pak v prvním středočeském derby v Příbrami. Oba zápasy začínají v 17:00 a sledovat je můžete na volej.tv.

Fotografie: Miroslav Zigo

 

AERO Odolena Voda - VK Dukla Liberec 3:2
AERO sestava Durski, Svoboda, Blumbergs, Kern, Chevalier, Carabali, libero Rasinperä
Střídali Hladík, Kerkvliet, Šulc, Démar
Dále připraveni Hadrava, Valko, Jachnicki
Nejvíce bodující Svoboda 24 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY VK Dukla Liberec
55 % útok 51 %
6 blok 10
42 % příjem 36 %
11 esa 4
AERO Odolena Voda HRÁČI VK Dukla Liberec
Útok
65 % Svoboda Urueňa 64 %
58 % Hladík Suda 56 %
56 % Chevalier Johansen 50 %
Blok
4 Blumbergs Johansen 3
2 Carabali Urueňa 2
Trojanowicz 2
Servis
3 Blumbergs Johansen 2
2 Svoboda Urueňa 1
2 Hladík Demar 1
Přijem
58 % Rasinperä Maar 47 %
42 % Svoboda Demar 32 %
38 % Chevalier Suda 30 %