I ve druhém utkání vítězíme, tentokrát se Zlínem 3:2

30.09.2022 Zápas


AERO Odolena Voda

3:2

(21,17,-23,-25,11)

Fatra Zlín

Ve druhém kole k nám přijel posílený Zlín, který v minulém ročníku extraligy získal pouhé dva body, ale tentokrát chce hrál mnohem lepší volejbal a bojovat o vyšší příčky.

Začátek utkání byl z obou stran velmi vyrovnaný, oba týmy prakticky ztrátovaly a dlouho se stav držel vyrovnaný. Zlom v setu nastal při podání domácího blokaře Horáka, který dvěma esy za sebou dostal Zlín dolu a vytvořil rozhodující náskok, který již domácí AERO nepustilo.

I druhý set začal vyrovnaně, ale znovu v prostřední části se domácím podařilo velmi razantně odskočit a rozdíl ve skóre narůstal. Hostům se nedařilo v útočné fázi. Set se pak již v poklidu dohrál a domácí vedli již 2:0.

I třetí set začal vyrovnaně, ale hosté byli přeci jen ve vedení a domácí vždy stahovali. Zlín skvěle ztrátoval a dokázal uhrávat bodové situace. Před koncovkou šli hosté do čtyřbodového vedení, domácí však skvěle rozdíl vymazali a bylo vyrovnáno. Zlín si šel tvrdě za svým a dokázal koncovku uhrát pro sebe.

Do čtvrtého setu vstoupili mnohem lépe hosté, kteří si velmi rychle vybojovali náskok tří bodů. Nakonec se rozdíl v prostřední části vyšplhal až na šest. Domácí hráči ale nic nevypustili a dokázali stáhnout hostující náskok a ve dvou momentech jít i do vedení. Zlín byl ale po většinu koncovky ve vedení a domácí museli dotahovat. I když domácí hráči měli šance, k matchballu se nedostali. Zlín naopak zablokoval domácí útok a bylo srovnáno 2:2.

Do tie-breaku o malinko lépe vstoupili domácí, ale náskok byl pouze dvoubodový. Při změně stran vedlo AERO o jediný bod, ale nesmírnou bojovnost přetavilo v rozhodující body na svou stranu. V konci zápasu se hráčům AERA dařilo více a dokázali Zlín porazit 3:2 na sety. AERO si připsalo důležité 2 body do tabulky, Zlín si odvážíme 1 bod.

Vyjádření po zápase pro ČVS:

Martin Hladík (kapitán AERO Odolena Voda): „Mrzí mě, že jsme po dobrých dvou setech polevili a dovolili Zlínu vrátit se do hry. Na druhou stranu to hlavní, co se počítá je vyhrát, a to se naštěstí podařilo, o nic jiného nejde.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Před zápasem jsme se všichni upozorňovali, že Zlín je velmi bojovný tým a také se to ukázalo. Každý bod do tabulky náš těší a těší mě, že jsme to dnes takto ubojovali.“

V dalším utkání, které se hraje hned v sobotu 1.10., zajíždí hráči AERA k prvnímu středočeskému derby na Kladno, kde utkání začíná v 18:00. Těšíme se, že pojedete s námi a vytvoříte nám znovu skvělou podporu. Ostatně jako vždy!!

 

AERO Odolena Voda - Fatra Zlín 3:2
AERO sestava Svoboda, Carmody, Hladík, Šulc, Horák, Chancy, libero Ježek
Střídali Chevalier, Toman
Dále připraveni Shaker, Hadrava, Pihera, Jachnicki, Ferraro
Nejvíce bodující Šulc a Chevalier 14 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY Fatra Zlín
44 % útok 41 %
16 blok 10
53 % příjem 42 %
5 esa 3
AERO Odolena Voda HRÁČI Fatra Zlín
Útok
67 % Horák Čechmánek 64 %
67 % Carmody Pražák 53 %
61 % Toman Římal 42 %
Blok
4 Horák Římal 3
3 Carmody Toman 2
3 Chevalier Čeketa 2
Servis
2 Svoboda Římal 2
2 Horák Truong 1
1 Hladík
Přijem
71 % Šulc Kozák 64 %
57 % Svoboda Toman 47 %
53 % Ježek Čeketa 34 %