Kladno vyhrálo i potřetí a pro AERO končí sezóna

21.03.2024 Zápas


Kladno volejbal cz

3:0

(26,21,20)

AERO Odolena Voda

Ve třetím čtvrtfinále měli Kladenští postupový zápasový matchball, který v domácím prostředí využili po výhře 3:0. Znovu velmi vyrovnané utkání, které rozhodovaly koncovky setů, ale bohužel se AERU nepodařilo ani jeden vyhrát.

Úvod utkání byl z obou stran vyrovnaný a prakticky se ztrátovalo na obou stranách. Domácí byli o dva body vpředu, ale AERO si bodovou šňůrou v prostřední části setu dokázalo vzít vedení na svou stranu. I dále bylo skóre hrozně vyrovnané a šlo se do koncovky. Jako první měli možnost ukončit set domácí, ale AERO dvěma body dokázalo stav utočit a mělo možnost set také ukončit. Bohužel zkažený servis Martina Chevaliera možnost vzal. Kladno pak využilo další setball, když byl úspěšný Seppänen - 1:0.

I do druhého setu se vstoupilo vyrovnaně a na obou stranách se hrálo vyrovnaně. Od poloviny setu byli domácí ve dvoubodovém vedení, které si udržovali před dotírajícími hráči AERA. Celý set rozhodla série na podání domácího Platačse, který udělal rozhodující náskok - 2:0.

Do třetího setu měli domácí lepší vstup, ale AERO se postupnými krůčky vrátilo do hry, když snížilo. Bohužel set byl jako na houpačce a Kladno zase odskočilo. Poslední nápor přiblížil AERO na tříbodový rozdíl před koncovkou, ale domácí set zkušeně dohráli do konce a vyhráli tím i celé utkání - 3:0.

Pro Kladno to byl rozhodující zápas a postupuje do semifinále ČEZ volejbalové extraligy mužů. Pro hráče AERA sezóna 2023-24 končí sedmým místem.

Děkujeme moc všem fanouškům za podporu, a to nejen při včerejším posledním zápase, ale v průběhu celé sezóny.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Gratulace Kladnu, které bylo celou sérii nad námi a nic nám nedovolilo. Já bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří nás celou sezónu podporovali a mrzí mě ten poslední domácí zápas, což byl úplný kolaps z naší strany a přišla narvaná hala. Tím bych se jim chtěl omluvit a moc jim děkuju.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Gratuluji Kladnu k zápasu a postupu do semifinále. Zasloužili si to a myslím, že dnes hráli líp na útoku a proměňovali bodovky lépe než my. Vyhráli zaslouženě. Držím jim palce do dalších bojů a my máme na čem pracovat.“ 

Kladno volejbal cz - AERO Odolena Voda 3:0
AERO sestava Svoboda, Blumbergs, Hladík, Chevalier, Osoria, Démar, libero Ježek
Střídali Šulc
Dále připraveni Hadrava, Melichar, Carabali, Jachnicki, Srb, Kern
Nejvíce bodující Chevalier a Hladík 12 bodů
Kladno volejbal cz TÝMY AERO Odolena Voda
51 % útok 44 %
8 blok 4
62 % příjem 34 %
9 esa 5
Kladno volejbal cz HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
66 % Platačs Osoria 78 %
50 % Zajíček Šulc 60 %
44 % Graham Hladík 44 %
Blok
3 Zajíček Chevalier 1
2 Patačs Svoboda 1
2 Neves Hladík 1
Servis
4 Platačs Chevalier 2
2 Neves Démar 2
1 Zajíček Šulc 1
Přijem
75 % Seppaänen Svoboda 67 %
62 % Fernandez Chevalier 26 %
44 % Goncalves Šulc 22 %