Melillu porážíme 3:2 a postupujeme do dalšího kole CEV Challenge Cupu!!

29.11.2023 Zápas


AERO Odolena Voda

3:2

(-14,-28,23,23,12)

CV Melilla MSC (ESP)

V odvetném utkání šestnáctifinále CEV Challenge Cupu jsme už prohrávali 0:2, ale hráči AERA dokázali zápas otočit a nakonec vyhrát 3:2!

Začátek utkání byl sice vyrovnaný, ale Melilla byla více agresivní v útoku, a proto přibývaly bod více na stranu Španělů. Prostřední část patřila hostům, kteří si vytvořili vysoký náskok a bez potíží první set vyhráli - 0:1.

Druhý set však byl už více vyrovnaný a hned od začátku se o každý vyhraný bod bojovalo. Několikrát se oba týmy ve vedení střídaly a bylo jasné, že bude rozhodovat až dlouhá a napínavá koncovka. V té se také oba týmy několikrát vyměnili ve vedení, až po dobrém servisu hostů domácí pokazili svůj útok, a bylo po setu - 0:2.

A boj pokračoval i dál ve třetím setu. AERO se dostalo do mírného vedení o tři body, ale hosté velmi rychle srovnali krok. AERO však dobře ztrátovalo a do koncovky šlo s tříbodovým vedením. Hosté se však nevzdali a stahovali. Nakonec ale svůj útok AERO proměnilo v bod, který znamenal ukončení celého setu - 1:2.

Čtvrtý set byl velmi podobný setu třetímu. Od začátku to byl boj o každý míč a oba týmy se střídaly ve vedení. V prostřední části se už zdálo, že AERO udělalo důležitý bodový odskok, ale hosté po dvojstřídání stav otočili a sami šli s jednobodovým vedením do koncovky. Tak ale AERO uhrálo důležité bodové míče, zaznamenalo přímý bod z podání a vytvořilo si dvě šnce k ukončení setu. První neproměnilo, ale druhou již Jan Svoboda se štěstím ano a mohla vypuknout radost - 2:2.

Stav 2:2 na sety totiž znamenal domácí postup do dalšího kola CEV Challenge Cupu 2024. Hostující trenér zamíchal se sestavou, domácí naopak chtěl obměnit diváky vítězstvím. A tak se také stalo, když konec tie-breaku patřil AERU a oslavy z postupu mohly propuknout naplno - 3:2.

Po utkání proběhla dražba dresů, ve kterých hráči AERA nastoupili. Skvělá akce a moc děkujeme všem divákům za úchvatnou podporu při utkání i po. Ale o tom až v nejbližších dnech v samostatném článku. Soupeřem AERA v dalším kole bude finský klub AKAA Volley. První utkání se odehraje venku ve Finsku v termínu od 12.-14.12., odveta v naší hale bude o týden později v termínu od 19.-21.12. O přesných datech vás budeme brzy informovat.

Ohlas trenéra Marcina Kryśe po utkání:

"Radujeme se z postupu dál. Začátek byl nervózní, ale chtěl bych pochválit kluky, že se po dvou prohraných setech nevzdali, a stále bojovali o vítězství. I když už jsme měli postup, chtěli jsme vyhrát celý zápas. Znovu jsme ukázali, že máme široký kádr a každý v týmu má důležitou rolu. Děkujeme všem divákům za podporu a za to, jak skvělá byla dražba dresů. Vážím si toho nejen já, ale celý klub a kluci."

Naše účinkování v evropském poháru podporuje Krajský úřad Středočeského kraje v projektu: "Boj v evropských pohárech" z Fondu hejtmanky 2023. Děkujeme!

Fotografie: Miroslav Zigo

AERO Odolena Voda - CV Melilla MSC (ESP) 3:2
AERO sestava Svoboda, Blumbergs, Hladík, Chevalier, Carabali, Durski, libera Rasinperä a Hadrava
Střídali Démar, Šulc, Kerkvliet
Dále připraveni Melichar, Kern
Nejvíce bodující Hladík a Svoboda 22 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY CV Melilla MSC (ESP)
48 % útok 51 %
9 blok 13
45 % příjem 33 %
7 esa 5
AERO Odolena Voda HRÁČI CV Melilla MSC (ESP)
Útok
68 % Svoboda Monteagudo 100 %
52 % Šulc Melgarejo 66 %
43 % Hladík Martina 53 %
Blok
4 Carabali López 6
2 Šulc Martina 4
1 Kerkvliet Monteagudo 2
Servis
3 Svoboda Melgarejo 1
1 Hladík Riganti 1
1 Démar López 1
Přijem
55 % Hadrava Giustiniano 37 %
46 % Šulc Melgarejo 33 %
41 % Svoboda Masiá Porres 32 %