Monthly review mládeže – Březen

21.04.2023 Klub

Jak už tomu tak v mládežnických kategoriích bývá, březen je většinou měsícem, kdy vrcholí krajské i republikové soutěže. Letos tomu nebylo jinak, tak se na to pojďme společně vrhnout.

Začneme od nejmladších, tedy kategorie U14, kde bylo na programu poslední kolo základní části krajského přeboru. Z pohledu AERA se ale nejednalo o příliš povedené kolo. Nejen že bylo opět potřeba poslat áčko a béčko do jiných měst, herně se také moc nedařilo. A-tým měl opravdu těžký los, kdy nastoupil proti prvním třem týmům tabulky, a bohužel všechny zápasy prohrál. Podobný osud prožili i hráči béčka, kterým se také nepodařilo vybojovat ani jeden bod. Ale my jsme na kluky hrdí i tak za výkony v sezóně. Jedno pozitivum však z konce základní části vzešlo, hráči áčka se kvalifikovali do finálového turnaje, který se odehrál koncem března na hřišti Proseku Praha. Finálový turnaj měl bohužel stejný průběh jako poslední kolo základní části, a tak se kluci museli spokojit s konečným čtvrtým místem v krajské soutěži. Ale i tak můžeme říct, že jsou trenérky na své svěřence velmi hrdé.

Abychom nezapomněli, mladší žáci odehráli v průběhu března také další ze série turnajů čtyřkového volejbalu, který, troufnu si říct, z velké části ovládli. Týmům AERA se podařilo obsadit hned první tři příčky v turnaji. Všechna čest a dále uvádím pořadí turnaje odehraného v Kralupech nad Vltavou:

AERO „A“ – 1. místo

AERO „B“ – 3. místo

AERO „C“ – 2. místo

AERO „D“ – 7. místo

Nejmladší máme za sebou, přesuneme se o patro výš do kategorie U16, kde se v březnu odehrály také velké boje. Nejprve starší žáci po vzoru mladších dohrávali základní část krajské soutěže. Tedy po vzoru úplně ne, síť byla trochu výš a výsledky také o poznání lepší. Dvě výhry a jedna prohra s favoritem z Nymburka klukům zajistila účast na dubnovém finálovém turnaji, ale o tom třeba příště.

Nejzásadnější byl pro starší žáky finálový turnaj Českého poháru U16, kde mohli v této sezóně naposled zabojovat o co nejlepší konečné umístění. Jak jsme si v poháru letos už zvykli, byla to bitva jak se patří. Spousta vyrovnaných, ale vítězných utkání a vrcholem bylo finále druhé osmičky. Tam se bohužel štěstěna přiklonila k hráčům soupeře, a kluci tak brali z finálového turnaje 10. místo. V konečném pořadí to znamenalo úžasné 12. místo z 37 účastníků letošního ročníku. Jedná se o nejlepší umístění v Českém poháru U16 za posledních 5 let. Kluci moc gratulujeme! A taky děkujeme, že jste během pohárových víkendů po celé republice snad nic nerozbili…

Krátce se závěrem zastavíme u kategorie U20, kde bylo na pořadu dne poslední kolo základní části přeboru Středočeského kraje. Tým kadetů se vydal do Benátek nad Jizerou, kde potvrdil dominanci v soutěži a připsal si další dvě výhry 3:0. Kadeti tak ovládli základní část a mohli se těšit na pořádání finálového turnaje v domácí hale. Což je určitě super, jen kdyby to nebylo šest zápasů na jednom hřišti, ale co, my máme maratony rádi.

Na tomto místě shrnutí března ukončím, bylo plné různých výsledků, radostí i smutků. Pro nás je však důležité, že kluci odehráli dost kvalitních zápasů a mohou se dále volejbalově rozvíjet. Přeji všem krásné jarní dny a sejdeme se zde zase za přibližně měsíc.

Za trenéry mládeže,

Matěj