Monthly review mládeže – Duben

11.05.2023 Klub

Hezký dobrý den vážené čtenářky a čtenáři, vítejte u dubnového shrnutí mládežnických kategorií AERA Odolena Voda. Dnes to bude ve znamení finálových turnajů, které uzavřely boje v mládežnických přeborech Středočeského kraje.

Většina dění se odehrála již první neděli v měsíci, tedy 2.4.2023. Nejnapínavější byl rozhodně finálový turnaj starších žáku (U16), kteří vyrazili bojovat o třetí postupovou příčku, která by je poslala do kvalifikace mistrovství republiky. Za soupeře měli domácí Kladno, poté Nymburk a Příbram. K postupu však potřebovali malý zázrak, a to porazit všechny zmíněné týmy. Kluci začali ve velkém stylu, kdy v prvním zápase porazili silný Nymburk jasným poměrem 2:0. Následoval zápas s Kladnem, které letos ještě nedokázali porazit. Hráči AERA na soupeře vlétli a než se kladenští dokázali probrat, bylo po zápase, AERO si tak připsalo další výhru 2:0, a kluci i trenéři začínali věřit v zázrak. Rozhodnout měl poslední zápas s Příbramí, kde si to oba celky rozdali o konečné postupové třetí místo. Jednalo se o velmi vyrovnaný zápas, který ale bohužel nakonec ovládl soupeř z Příbrami poměrem 2:0, a mohl se tak radovat z postupu do kvalifikace. Hráči AERA tak obsadili konečné čtvrté místo v krajském přeboru. Mrzelo nás to všechny, ale je třeba ocenit, jakého progresu kluci dosáhli v průběhu celé sezóny. A odměnou jim budiž to, že jim od příští sezóny zvedneme síť, protože se přesunou o kategorii výše.

Rozdílná nálada panovala ve stejný den v domácí sportovní hale AERA, kde se odehrával finálový turnaj kategorie U20. Nutno říct, že domácí tým měl už před finálovým turnajem zajištěnou první příčku, ale muselo se ještě rozhodnout o dalším pořadí v soutěži. Hráči domácího AERA potvrdili ve všech třech zápasech roli favorita, a i přes početné rotace sestavy dokázali porazit poměrem 2:0 soupeře z Benátek nad Jizerou, Králova Dvora i Řevnice, a mohli se tak pustit do mohutných oslav vítězství v soutěži před skvělým publikem v hale. Kadeti se tak nyní mohou připravovat na kvalifikaci o extraligu U20, která se uskuteční v termínu 13.-14.5.2023 v Nymburce.

Co se týče kategorie U14, tak zde kluci odehráli v dubnu kvalifikaci o mistrovství ČR. Kvalifikace se ovšem nevyvedla podle představ a kluci se bohužel na mistrovství ČR neprobojovali. I tak je třeba dle slov trenérek ocenit vynaložené úsilí a doufejme, že hráči nabrali potřebné zkušenosti pro šestkový volejbal do bojů v příští sezóně.

Ještě se na chvíli zdržíme u nejmladších svěřenců, které následně čekal 23.4.2023 poslední turnaj čtyřkového volejbalu ve Sportovní hale Odolena Voda. Odehrálo se opět spoustu zápasů na třech kurtech a jak už tomu bylo v této sezóně zvykem, tým AERO „A“ ovládl pořadí jak posledního turnaje, tak celé soutěže. Další týmy AERA ale nebyly moc pozadu, a tak se na medailových příčkách celkového pořadí umístil i tým AERO „B“. Je vidět, že kluci mají již značnou kvalitu a můžeme předpokládat, že si jí přenesou i do šestkového volejbalu. Finální pořadí soutěže U14-4 na prvních pěti příčkách je následující:

AERO Odolena Voda A – 1. místo

Kladno volejbal cz B – 2. místo

AERO Odolena Voda B – 3. místo

AERO Odolena Voda C – 4. místo

AERO Odolena Voda D – 5. místo

Mladším žákům moc gratulujeme!!!

Musím závěrem dubnového shrnutí dodat, že výkony mládežnických týmů mají vzrůstající tendenci a je vidět tvrdá práce z tréninků. Kluci nám to občas nevěří, ale abychom předváděli kvalitní výkony v zápasech, o to kvalitněji musíme trénovat. Je to o každém členovi týmu včetně trenérů, každý přispíváme svým dílem k úspěšné rozehře, setu i zápasu. Zároveň ale nesmíme zapomínat na radost ze hry, čím jsme starší a posouváme se v kategoriích nahoru, přibývá také orientace na výkon. Proto je třeba si připomínat, že volejbal hrajeme hlavně proto, že nás baví. Takže si pojďme dále užívat každý společný trénink a zápas.

Přeji všem krásné jarní dny a těším se zase příště.

Za trenéry mládeže,
Matěj