Monthly review mládeže – ZÁŘÍ

30.09.2022 Klub

Mládežnické týmy volejbalového klubu AERO Odolena Voda rozehrály během září své soutěže. Jednalo se o vyvrcholení letní přípravy, která začala v půlce srpna. Níže se vám pokusíme přiblížit, jak si hráči daných kategorií vedli.

Mladší žáci – U14

Abychom udrželi soudržnost textu, začneme od nejmladších a budeme postupovat s věkem nahoru. Mladší žáci, neboli dle nového označení kategorie U14, jsou v současné sezóně rozdělení do dvou týmů – A a B. Tým A vyrazil k prvnímu turnaji do Příbrami, kde si vedl velice dobře. Po bojovném výkonu si domů přivezl 6 bodů za dvě vítězství a jednu porážku. Na tým B čekala cesta na Kladno, což pro kluky byla první konfrontace se šestkovým volejbalem v soutěžním utkání. Výsledky odpovídaly herním zkušenostem a kluci prohráli všechny 3 zápasy. Načerpali však mnoho zkušeností do dalších bojů.

Starší žáci – U16

Přesuneme se o kategorii výše, a to ke starším žákům (U16), kteří během záři stihli odehrát již dva turnaje krajského přeboru. K prvnímu turnaji zajížděli starší žáci do Kolína, odkud po kvalitním výkonu přivezli 8 bodů, když prohráli pouze jeden zápas ze čtyř. Druhé kolo krajského přeboru bylo nečekaně přesunuto z Mladé Boleslavi na Kladno. Kluky tato změna ale nerozhodila a dokázali vybojovat 2 vítězství a jednu porážku. Celkově mají tedy starší žáci na svém kontě již 14 bodů, což je skvělý základ do dalšího pokračování soutěže.

Kadeti – U20

Krajský přebor rozehráli v neděli 25.9.2022 také kadeti (nově kategorie U20). V prvním dvojutkání je čekali soupeři z Králova Dvora. Po velmi přesvědčivém výkonu zůstalo všech 6 bodů v domácí hale po dvou výhrách 3:0. Doufejme, že se bude kadetům takto dařit i nadále.

Junioři – U22

Junioři (U22) již také vstoupili do sezóny, letos opět nastupují v 1. lize juniorů. Na začátek sezóny je čekali hned dva dvojzápasy v jednom víkendu, konkrétně v sobotu 24.9.2022 nastoupili v domácí hale proti Liberci. Po napínavé bitvě si připsali do tabulky 4 body po vítězství 3:1 a porážce 2:3. Hned následující den kluky čekal sportovní výlet do Plzně. Po velice vyrovnaném dvojutkání utkání ovšem odjížděli domů bez bodu po dvou smolných prohrách 3:1. Pozitivním faktem ale je, že s velice mladým týmem jsou kluci schopni konkurovat starším soupeřům a rvát se o každý bod.

Shrnutí

Závěrem bychom chtěli poděkovat fanouškům, kteří přišli na domácí zápasy kadetů a juniorů a vytvořili opravdu skvělou volejbalovou atmosféru. Budeme rádi, pokud takováto podpora bude pokračovat i při domácích utkáních ostatních kategorií.

Pro bezprostřední informace o dění v mládeži sledujte náš instagramový účet @volejbalov_mladez

Za mládežnické trenéry,

Matěj Martinák