Na Dukle prohráváme 3:1

13.01.2024 Zápas


VK Dukla Liberec

3:1

(-20,16,23,18)

AERO Odolena Voda

V rámci už 17. kola ČEZ volejbalové extraligy mužů jsme zajížděli do Liberce. Po prvním vyhraném setu nakonec následující tři vyhráli domácí a tím i celý zápas 3:1. Své první extraligové zkušenosti v zápase nabrali naši nadějní junioři nahrávač Daniel Valko a blokař Michal Bolčák.

Hned od úvodu vlétli hráči AERA do utkání kvalitním servisem, kterým velmi ztěžovali přípravu útoku domácím hráčům. AERO bylo od úvodních výměn ve vedení a vydrželo to až do konce setu - 0:1.

Bohužel do druhého setu stejně tak vlétli domácí a na světelné tabuli svítilo 8:1. AERO pak začalo s Libercem ztrátovat. K konci setu si odbili premiéru v nejvyšší soutěži dva naši nadějní junioři Daniel Valko a Michal Bolčák. Daniel v rámci dokončeného dvojstřídání a Michal na servis. Hned tím první zaznamenal přímý bod z podání. Ke zdramatizování bylo ale stále daleko - 1:1.

Třetí set byl velmi vyrovnaný od začátku až do konce, i když prakticky po celý set byla ve vedení Dukla, AERO se drželo. V konci stáhlo náskok a vyrovnalo na 23:23 po dvou přímých bodech z podání od Jacoba Kerna. Bohužel pak dvě nevynucené chyby poslaly k vítězství v setu Duklu - 2:1. 

Čtvrtý set se velmi podobal setu druhému, Dukla si za začátku zajistila pohodlné vedení o pět až sedm bodů a v poklidu si náskok držela. AERO sice pak začalo s domácími ztrátovat, ale nedokázalo se přiblížit. Celé utkání vyhrála Dukla - 3:1.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Dobře jsme začali. Myslím si, že Dukla byla ze začátku nervózní. My jsme toho využili a vyhráli jsme první set. Potom začala Dukla dobře podávat a my jsme se s tím vůbec nepopasovali. Třetí set byl velice vyrovnaný. Škoda, v koncovce uděláme dvě zbytečné chyby, a to asi rozhodlo dnešní zápas. Určitě bychom byli rádi za tiebreak a bod. Škoda, že jsme do něj nešli. Jinak gratulace Dukle.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Myslím si, že první set jsme trošku Duklu překvapili. Hráli jsme dobře po taktické stránce a to bylo dobře. Potom jsme přestali hrát po této stránce dobře a Dukla začala dobře servírovat, zaslouženě vyhrála a bere tři body. My musíme pracovat dál.“

S Duklou si dáme odvetu hned ve čtvrtek 18. ledna od 18:00 v naší sportovní hale, kde se ve čtvrtfinále Chance Českého poháru pokusíme proklouznout do Final Four.

Bude to boj, tak neváhejte a dorazte hráče AERA podpořit. Vstupné je 60,-Kč a Demi něco chystá! :-D

foto: VK Dukla

 

VK Dukla Liberec - AERO Odolena Voda 3:1
AERO sestava Svoboda, Blumbergs, Kern, Chevalier, Carabali, Démar, libera Hadrava a Ježek
Střídali Šulc, Valko, Hladík, Bolčák, Jachnicki
Dále připraveni Melichar
Nejvíce bodující Kern 23 bodů
VK Dukla Liberec TÝMY AERO Odolena Voda
52 % útok 39 %
8 blok 5
32 % příjem 22 %
8 esa 9
VK Dukla Liberec HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
71 % Trojanowicz Blumbergs 62 %
69 % Urueňa Kern 55 %
53 % Johansen Carabali 50 %
Blok
3 Trpjanowicz Blumbergs 1
2 Urueňa Carabali 1
2 Suda Chevalier 1
Servis
3 Suda Kern 6
2 Johensen Blumbergs 1
2 Trojanowicz Bolčák 1
Přijem
54 % Maar Hadrava 29 %
37 % Dias Gomez Šulc 29 %
11 % Suda Chevalier 18 %