Naše evropské účinkování končí. S Akaa Volley prohráváme 1:3

21.12.2023 Zápas


AERO Odolena Voda

1:3

(23,-19,-19,-23)

AKAA Volley (FIN)

V odvetném utkání osmifinále CEV Volleyball Challenge Cupu jsme přivítali finského soupeře Akaa Volley. Po úvodní prohře 3:1 ve Finsku jsme měli jedinou možnost, a to vyhrát za tři body a poslat zápas do zlatého setu. To se ale nepodařilo a soupeř vyhrál i druhý zápas 3:1.

Hned od úvodních výměn byli hosté v mírném vedení, které si ovšem domácí hráči přehoupli na svou stranu, a to díky úspěšné obraně a následnému uhrávání bodových situací. Rozdíl ve skóre se zvyšoval, ale v konci se motor AERU zadrhnul v jednom postavení. Naštěstí hostující hráč pokazil servis a AERO pak už set dohrálo - 1:0.

I vstup do druhého setu připomínal set úvodní, hosté byli ve vedení. V polovině setu se rozdíl ve skóre ještě více navýšil, domácím se nedařilo na servisu a hosté skvěle bránili na síti i v poli. Set se pak už jen dohrál a bylo rázem srovnáno - 1:1.

A jak už tomu bylo i v předešlých setech, hosté od začátku vedli a v prostřední části setu se rozdíl ve skóre navýšil. AERO se snažilo a mělo své šance stahovat náskok, ale nestalo se. Akaa Volley vyhrál třetí set a tím si zajistil postup do čtvrtfinále - 1:2.

Do čtvrtého setu prostřídali oba trenéři sestavu. Na hráčích bylo vidět, že se zápas dohrává a set nejtěsnějším možným rozdílem vyhráli hosté, a tím i celý zápas - 1:3.

Pro AERO tak účinkování v evropském poháru končí, ale doufáme, že nabité a získané zkušenosti nám pomohou do zbytku sezóny.

Ohlasy po zápase:

Marcin Kryś:"Soupeř byl dnes lepší, dobře nás bránil, těžké bylo se vůbec zasmečovat přímo do hřiště, zaslouženě postoupil do dalšího kola. My končíme naší evropskou cestu a budeme chtít využít zkušenosti z Challenge Cupu v druhé části sezóny. Děkujeme fanouškům za podporu."

Matyáš Démar: "Dneska nám chyběla energie. Neměli jsme fyzicky na výborně hrající Finy, kteří nás přehráli na příjmu a v poli."

Hráči AERA si však ale moc neodpočinou. Už v pátek 22. prosince je na programu 3. kolo Chance Českého poháru mužů, když v domácí hale přivítáme VK Benátky nad Jizerou od 18:00. 

Vstupné na toto utkání je zdarma! Tak přijďte ještě před Vánocemi do haly pořádně hráče AERA podpořit. Demi něco chystá :-D

Naše účinkování v evropském poháru podporuje Krajský úřad Středočeského kraje v projektu: "Boj v evropských pohárech" z Fondu hejtmanky 2023. Děkujeme!

Fotografie: Miroslav Zigo

AERO Odolena Voda - AKAA Volley (FIN) 1:3
AERO sestava Durski, Svoboda, Blumbergs, Hladík, Chevalier, Carabali, libera Rasinperä a Hadrava
Střídali Šulc, Démar, Kern, Jachnicki
Dále připraveni Melichar, Kerkvliet
Nejvíce bodující Hladík a Svoboda 11 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY AKAA Volley (FIN)
44 % útok 46 %
11 blok 16
47 % příjem 45 %
1 esa 8
AERO Odolena Voda HRÁČI AKAA Volley (FIN)
Útok
69 % Kern Räsänen 75 %
67 % Carabali Tyynismaa 60 %
50 % Blumbergs Tikkala 60 %
Blok
4 Carabali Pitkänen 4
3 Blumbergs Heiskanen 4
1 Svoboda Ivanov 4
Servis
1 Hladík Šmídl 3
Tikkala 2
Pitkänen 2
Přijem
67 % Hadrava Heiskanen 62 %
58 % Šulc Tikkala 62 %
56 % Svoboda Pineau 41 %