Ostravu porážíme 3:1 a zapisujeme druhou výhru

29.10.2023 Zápas


AERO Odolena Voda

3:1

(20,24,-31,19)

VK Ostrava

V dohrávce 1.kola Volejbalové extraligy mužů jsme přivítali tým Ostravy. Po boji o každý bod jsme nakonec šťastnější a vítězíme 3:1.

Úvod utkání byl z obou stran vyrovnaný, domácí byli v mírném vedení. V polovině setu se domácím dařilo svého soupeře tlačit servisem, zaznamenali několik bodů přímo z podání, a tak se z vítězství v úvodním setu radovalo AERO - 1:0.

Druhý set byl velmi vrovnaný od začátku až do konce. Ve vedení se oba týmy několikrát vystřídaly a v koncovce začali přetahovaná o každý bod. Nakonec po nečisté nahrávce z těžké pozice Ostrava ztrácela o dva body, což bylo znamení, že je set u konce - 2:0.

Třetí set byl také velmi vyrovnaný, a nakonec byl také nejdelší. Znovu se oba týmy ve vedení přetahovaly, jen tentokrát šlo AERO do koncovky s tříbodovým vedením. Domácí si vybojovali i dvě šance k ukončení setu a tím i celého zápasu, ale bohužel své šance nevyužilo. Mělo i další, ale nedařilo se. Ostrava se také dostala k šancím a jednu po špatném příjmu domácích využila - 2:1.

Do čtvrtého setu vstoupila lépe Ostrava, ale domácí v polovině setu dokázali stav otočit, a právě od poloviny setu svůj náskok pomalu navyšovat. Zápas ukončil přímým bodem z podání Marek Šulc - 3:1.

Děkujeme všem divákům za skvělou atmosféru. 

Teď má AERO celý tréninkový týden a v sobotu přivítá v naší sportovní hale Duklu Liberec. Zápas začíná od 17:00.

Vyjádření po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Důležité tři body pro nás, škoda že jsme nezvládli třetí set, ale díky úžasné atmosféře jsme vyhráli za tři body.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Tři body jsou naše, měli jsme v nohách včerejších pět setů, ale vážíme si této výhry. Každý zápas v extralize nebude lehký a musíme tvrdě pracovat pro každý bod do tabulky. Děkujeme fanouškům za skvělou atmosféru.“

Fotografie: Miroslav Zigo

 

AERO Odolena Voda - VK Ostrava 3:1
AERO sestava Svoboda, Blumbergs, Hladík, Chevalier, Kerkvliet, Durski, libero Rasinperä
Střídali Šulc, Kern, Démar
Dále připraveni Hadrava, Melichar, Carabali, Jachnicki
Nejvíce bodující Hladík 18 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY VK Ostrava
49 % útok 43 %
8 blok 12
58 % příjem 43 %
11 esa 5
AERO Odolena Voda HRÁČI VK Ostrava
Útok
79 % Blumbergs Dvořák 67 %
67 % Kerkvliet Pelikán 62 %
62 % Šulc Vancl 47 %
Blok
3 Blumbergs Olsen 5
2 Kerkvliet Pawlun 2
1 Šulc Vancl 2
Servis
5 Hladík Dvořák 2
2 Chevalier Pelikán 1
1 Šulc Vancl 1
Přijem
75 % Šulc Jarosinski 60 %
65 % Svoboda Tsmokalo 44 %
42 % Rasinperä Motyčka 31 %