Po boji prohráváme v Karlových Varech 3:1

18.02.2024 Zápas


ČEZ Karlovarsko

3:1

(24,-31,25,20)

AERO Odolena Voda

Ve 23. kole ČEZ volejbalové extraligy mužů jsme zajížděli do Karlových Varů. Dlouhý a vyrovnaný zápas se rozhodoval v koncovkách, bohužel pro nás v nich byli domácí šťastnější a vyhráli 3:1. Je jisté, že půjdeme do předkola play-off, na přímý postup do čtvrtfinále play-off to v letošní sezóně nedopadlo.

Hned od začátku zápasu se hrál vyrovnaný volejbal. AERO se v polovině setu dostalo do dvoubodového vedení, ale domácí si vzali vedení těsně před koncovkou zase zpět na svou stranu. O vítězi musela rozhodovat dlouhá a napínavá koncovka. Bohužel v ní byli domácí šťastnější a vyhráli jí - 1:0.

Ve druhém setu však začalo mnohem lépe  AERO a vedlo rychle 5:1. Po oddechovém čase se ale domácí hráči probrali a začali stahovat náskok hráčů AERA. Ještě v polovině setu vedlo AERO o tři body, ale v jednom postavení bylo po náskoku. Znovu se odehrávala dlouhá koncovka a tentokrát se radovalo AERO, když poslední bod zařídil Jacob Kern díky esu z podání - 1:1.

I do třetího setu mělo AERO mnohem lepší vstup a na osmi bodech bylo s pětibodovým vedením. Mělo i své šance ještě více odskočit, ale ve dvou postaveních za sebou se náskok rozplynul a znovu začala obrovská bitva o každou vyhranou výměnu. Set šel znovu do úplného konce v dramatické koncovce, tentokrát se štěstěna přiklonila znovu k domácím hráčům - 2:1.

Do čtvrtého setu měli lepší vstup domácí hráči, ale AERO se drželo na dostřel, náskok byl jen tří až čtyřbodový. Po oddechovém čase, kde trenéři zvýšili hlas, přišli tři bodové bloky za sebou a bylo znovu srovnáno. Několik málo chyb na straně AERA však dodalo lepší pozici domácím a konec zápasu byl v jejich režii - 3:1.

Karlovarsko vyhrálo 3:1, AERO už se nemůže koukat na vyšší umístění, ale nyní pod sebe.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Dneska se bude z Varů špatně odjíždět. Myslím, že jsme měli dohrát třetí set. V setu jsme vedli asi o pět bodů, takže jsme měli vést 2:1. Tam se to zlomilo a pak čtvrtý set si již domácí pohlídali dobrým podáním a dobrou hrou. Mrzí nás to. Nehráli jsme špatný volejbal. Blahopřeji domácím.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Myslím si, že to byl hodně vyrovnaný zápas. Gratuluji soupeři. Vyhráli zaslouženě. My jsme měli svoje šance, ale nevyužili jsme je. Když nevyužijete svých šancí, tak prohrajete zápas.“

Ještě před pokračováním extraligových bojů se hráči AERA představí v táboře ve Final four Chance Českého poháru, a to v semifinále v neděli 25. února od 18:00 proti Hradci Králové. Druhou semifinálovou dvojici tvoří VK Lvi Praha a Black Volley Beskydy. Finále je na programu v pondělí před televizními obrazovkami České televize od 18:00.

Fotografie: VK ČEZ Karlovarsko

ČEZ Karlovarsko - AERO Odolena Voda 3:1
AERO sestava Svoboda, Osoria, Hladík, Chevalier, Carabali, Démar, libero Hadrava
Střídali Kern, Šulc, Srb
Dále připraveni Melichar, Ježek, Jachnicki, Blumbergs
Nejvíce bodující Chevalier 18 bodů
ČEZ Karlovarsko TÝMY AERO Odolena Voda
49 % útok 47 %
13 blok 14
55 % příjem 27 %
10 esa 6
ČEZ Karlovarsko HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
57 % Carmody Osoria 83 %
55 % Lamanec Svoboda 59 %
50 % Kock Carabali 50 %
Blok
4 Carmody Carabali 6
3 Keemink Chevalier 3
2 Eder Osoria 1
Servis
3 Marelić Kern 3
2 Pastrňák Chevalier 2
2 Carmody Osoria 1
Přijem
64 % Pfeffer Chevalier 34 %
62 % Bakiri Svoboda 22 %
54 % Spencer Hadrava 22 %