Po nejslabším domácím výkonu sezóny prohráváme s Příbramí 1:3

21.01.2024 Zápas


AERO Odolena Voda

1:3

(-23,-23,19,-16)

VK Trox Příbram

V 18. kole ČEZ volejbalové extraligy mužů prohráváme s přímým soupeřem o šesté místo - Příbramí - 1:3.

Úvod utkání byl vyrovnaný z obou stran a naznačoval, že se bude bojovat o každý bod velmi tvrdě. Příbram byla po většinu poloviny setu ve vedení, v polovině o tři body. AERO trpělivě ztrátovalo a dokázalo snížit na rozdíl jednoho bodu. Musela rozhodnout až napínavá koncovka, ve které byli šťastnější hosté a ujali se vedení 1:0 na sety.

I do druhého setu se vstoupilo vyrovnaně, vpřed byli hosté, ale AERO se s Příbramí několikrát vystřídalo ve vedení. A když už to vypadalo, že AERO převezme otěže setu do svých rukou, nevynucenou chybou darovalo Příbrami body, které rozhodovaly. Na druhý setbol dokázali hosté svůj útok složit a vedli už o dva sety.

Do třetího setu lépe vstoupili hosté, domácí trenér Kryś poslal do hry nového nahrávače Jiřího Srba, který do AERA přestoupil z Benátek nad Jizerou. Hra se velmi oživila, AERO šlo do vedení, a i nadále hrálo lépe. Nůžky ve skóre se stále více otevíraly a nakonec si domácí v poklidu došli pro vítězství.

Bohužel vstup do čtvrtého setu nebyl z domácí strany dobrý. Velmi rychle se Příbram dostala do čtyřbodového vedení. AERO se v jeden moment nadechlo k náporu a snížilo, ale dvěma esy za sebou v podání Filipa Ureše bylo bez šance náskok hostů dotáhnout. Příbram zaslouženě vyhrála čtvrtý set, tím i celý zápas 3:1 a odvezla si tři body.

Děkujeme všem fanouškům za podporu!

Ohlasy po utkání pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Dneska za mě rozhodl první set, kdy jsme nesložili pár bodovek, a to nám vzalo strašně síly do dalších setů. Celkově jsme vypadali unaveně ze čtvrtečního zápasu. Každopádně makáme dál a jdeme si pro co nejlepší umístění do play-off.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda: „Myslím si, že to byl jeden z nejslabších výkonů v této sezóně, úplně jsme ho nezvládli. Rozhodl servis příjem, dostali jsme moc es a svým servisem jsme si nepomohli a myslím, že to bylo rozhodující v dnešním zápase. Gratuluji Příbrami, musíme se soustředit na následující zápas. Děkujeme fanouškům a je nám líto, že jsme doma ukázali takový výkon.“

AERO nyní čeká výjezd do moravské metropole, kde se s domácím Volejbalem Brno utká ve čtvrtek 25.ledna od 19:00. Přímým přenosem bude možné utkání sledovat na svazové platformě volej.tv.

foto: Miroslav Zigo

 

AERO Odolena Voda - VK Trox Příbram 1:3
AERO sestava Chevalier, Blumbergs, Kern, Šulc, Carabali, Démar, libera Hadrava a Ježek
Střídali Hladík, Svoboda, Bolčák, Srb, Jachnicki
Dále připraveni Melichar
Nejvíce bodující Hladík 15 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY VK Trox Příbram
44 % útok 48 %
10 blok 11
25 % příjem 50 %
5 esa 10
AERO Odolena Voda HRÁČI VK Trox Příbram
Útok
80 % Blumbergs Šábrt 56 %
62 % Hladík Ureš F. 54 %
43 % Chevalier Franco 47 %
Blok
3 Carabali Šábrt 3
2 Blumbergs Toman 3
2 Šulc 1 Franco 2
Servis
2 Jachnicki Ureš F. 3
1 Hladík Toman 3
1 Chevalier Šábrt 3
Přijem
31 % Chevalier Verasio 71 %
25 % Šulc Franco 53 %
22 % Hadrava Ureš F. 47 %