Po obratu a velmi vyrovnaném utkání porážíme Volejbal Brno 3:2

17.11.2023 Zápas


AERO Odolena Voda

3:2

(23,-19,-20,24,11)

Volejbal Brno

V šestém kole Volejbalové extraligy mužů přivítalo domácí AERO tým z moravské metropole Volejbal Brno. Naprosto vyrovnaný zápas nakonec vyhráli domácí hráči 3:2, i když Brňané vedli už 2:1 na sety.

Nástup do utkání mělo AERO lepší než soupeř z Brna  velmi rychle vedlo o 4 až 5 bodů. I když bylo k vidění několik bodových šňůr na obou stranách, bylo AERO vždy ve vedení. Do koncovky šlo s pětibodovým vedením, ale to nevydrželo a bylo srovnáno 23:23. Brno uhrávalo bodové míče a naopak domácím se tak nedařilo v útoku. I tak si domácí hráči vytvořili setball, který přímým bodem z podání proměnil Marek Šulc - 1:0.

Bohužel začátek druhého setu byl ve znamení Brna. To drželo AERO dál od sítě, příprava útoku nebyla jednoduchá a AERO útočilo do dobře postavené obrany. Brno vedlo v prostřední části o čtyři body, a set dokázalo nakonec dohrát bez větších zaváhání - 1:1.

Třetí set byl velmi podobný, jako set druhý. Brňané od začátku vedli, AERU se nedařilo najít recept na hostující obranu a náskok hostů byl pohodlný. Ani v konci třetího setu se nic nestalo a Brno se dostalo do vedení - 1:2.

Domácí hráči ale začali hrát od začátku čtvrtého setu lépe, diváci přidali na obrátkách a společně s hráči šli za otočením zápasu. AERO bylo celou dobu v setu ve vedení, ale to nebylo nikterak vysoké. Mělo šance na bodové odskočení, ale nevynucené chyby na domácí straně stále drželi hosty ve hře. Nakonec si domácí vybojovali jako první setbal, ale využilo až druhý, když Brno přehrálo míč na stranu AERA pouze prsty a domácí Martin Chevalier set ukončil - 2:2.

Do pátého setu se vstoupilo vyrovnaně, ale AERO bodovou šňůrou dokázalo jít do tříbodového vedení při změně stran. Brno se ale velmi rychle dotáhlo a byl to boj o každý bod a vyhranou výměnu. Nakonec celý zápas ukončil přímým bodem z podání domácí Jacob Kern - 3:2.

Velmi vyrovnaný zápas nakonec vyhrálo domácí AERO 3:2 a zapsalo již 6 výhru v řadě.

Děkujeme moc všem divákům za úžasnou podporu ve chvílích, kdy se dařilo i nedařilo. Vážíme si toho.

Teď hráče AERA čeká cestování do Španělska, kde se v rámci CEV Challenge Cupu 2024 utká proti místnímu klubu CV Melilla MSC, a to ve středu 22. listopadu od 20:00.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Dnes to byl divoký zápas, nahoru dolů z obou stran. Musíme stabilizovat servis, díky tomu budeme hrát klidněji. Jinak dobrá výhra. Díky za skvělou atmosféru fanouškům.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Dneska to byl velmi vyrovnaný zápas a těší nás, že jsme ho dokázali otočit ze stavu 1:2 pro Brno. Jako vždy nám pomohli úžasní fanoušci, kteří vycítili v pravý moment, že potřebujeme pomoci a přidali, stejně jako kluci na hřišti. Dneska je vítězství opravdu cenné a pracujeme dál.“

Fotografie: Miroslav Zigo

 

AERO Odolena Voda - Volejbal Brno 3:2
AERO sestava Carabali, Durski, Chevalier, Kerkvliet, Kern, Šulc, libera Rasinperä a Hadrava
Střídali Svoboda, Hladík, Démar, Blumbergs
Dále připraveni Melichar, Jachnicki
Nejvíce bodující Kern 17 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY Volejbal Brno
53 % útok 50 %
6 blok 5
32 % příjem 35 %
9 esa 10
AERO Odolena Voda HRÁČI Volejbal Brno
Útok
80 % Blumbergs Janečka 70 %
71 % Carabali Ross 62 %
64 % Svoboda Janků 54 %
Blok
3 Carabali Janečka 2
2 Chevalier Marocchi 2
1 Kern Ross 1
Servis
3 Blumbergs Janků 2
1 Svoboda Janečka 2
1 Kern Dixon 2
Přijem
53 % Hadrava Kop 45 %
36 % Svoboda Ross 38 %
24 % Chevalier Janků 32 %