Po velkém boji odjíždíme z Českých Budějovic s porážkou 3:0

21.11.2022 Zápas


VK České Budějovice

3:0

(22,22,22)

AERO Odolena Voda

Nebýt odloženého utkání s Ostravou, zakončili by hráči první polovinu základní části zápasem v Českých Budějovicích. Souboj přímých sousedů v tabulce byl velmi vyrovnaný od začátku až do konce, leč v koncovkách setů byli domácí lepší a vyhráli ve 12. kole UNIQA volejbalové extraligy mužů 3:0.

Úvod utkání byl velmi vyrovnaný, na obou stranách se ztrátovalo. V polovině setu se domácí dostali do tříbodového vedení, ale hráči AERA se stále drželi na dostřel a do koncovky setu se šlo s jen vedením domácích dvoubodovým. Domácí si však pomohli servisem, kterým odtlačili přípravu útoku AERA od sítě a kvalitní obranou si vytvářeli protiútoky. Set získali domácí - 1:0.

I druhý set byl velmi vyrovnaný od začátku až do konce. Domácí si na začátku vybojovali mírné vedení, před polovinu setu se ale do vedení dostalo i AERO, a to o dva body. Domácí trenér Zach musel brzdit hru oddechovým časem a povedlo se mu to. Poté se znovu do vedení dostali domácí hráči, kteří pak skvěle i z těžších pozic ztrátovali.  Bohužel v konci setu byli znovu trpělivější domácí hráči a získali i druhý set - 2:0.

A jak už tomu bylo i po dva sety předešlé, Budějovice vedli o tři body v pozdějším začátku setu, ale AERO stáhlo domácí náskok. V polovině setu byl stav stále vyrovnaný a před koncovkou se AERO dostalo do jednobodového vedení. Znovu bohužel koncovka rozhodla o domácím vítězství. Martin Licek ukončil set i celý zápas dvěma přímými body ze servisu - 3:0.

Velmi vyrovnaný zápas tak dotáhli domácí do vítězného konce 3:0.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Marek Šulc (kapitán AERO Odolena Voda): Myslím, že jsme nepředvedli vůbec špatný výkon, ale celý zápas nám Jihostroj nenechal vydechnout. Pořád jsme byli pod tlakem soupeřova servisu a oni navíc dobře přihrávali. V koncovce nám vždy dali buď eso, nebo my jsme nesložili. Díky tomu domácí vyhráli. Gratuluji soupeři, který po zásluze vyhrál.“

Marcin Krys (trenér AERO Odolena Voda): „Myslím si, že se střetly dva kvalitní týmy. Rozdíl byl na servisu a příjmu. Tyto dvě činnosti nakonec rozhodly o výsledku.“ 

zdroj fotografie: www.cvf.cz

 

VK České Budějovice - AERO Odolena Voda 3:0
AERO sestava Svoboda, Carmody, Hladík, Šulc, Horák, Chancy, libero Ježek
Střídali Chevalier, Ferraro
Dále připraveni Shaker, Hadrava, Toman, Jachnicki, Cukur
Nejvíce bodující Hladík 17 bodů
VK České Budějovice TÝMY AERO Odolena Voda
55 % útok 51 %
6 blok 5
64 % příjem 46 %
4 esa 3
VK České Budějovice HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
100 % Polák Carmody 83 %
67 % Ondrovič Hladík 53 %
57 % Licek Svoboda 50 %
Blok
3 Polák Horák 2
2 Ondrovič Horák 1
1 Stoilovič Ferraro 1
Servis
2 Licek Svoboda 1
1 Ondrovič Carmody 1
1 Giraudo Ferraro 1
Přijem
75 % Stoilovič Ježek 67 %
60 % Licek Svoboda 45 %
57 % Kryštof Šulc 45 %