Po velmi špatném výkonu jsme prohráli v Příbrami 3:1

13.02.2023 Zápas


VK Příbram

3:1

(-23,21,24,14)

AERO Odolena Voda

Ve 24. kole UNIQA volejbalové extraligy jsme zajížděli do Příbrami. Po špatném výkonu plným chyb jsme však žádné body neodvezli a prohráli 3:1.

V prvním setu mělo AERO mírné dvoubodové vedení, o které však v polovině setu přišlo, ale v jednom postavení zase naopak vysoké vedení vybojovalo. Už to vypadalo, že se set dohraje, ale to na podání přišel domácí kapitán Böhm a zlobil přijímající hráče AERA natolik, že se najednou nedařilo otočit. Nakonec set AERO horko těžko vyhrálo nejtěsnějším rozdílem - 0:1.

Druhý set začal vyrovnaně a oba týmy ztrátovaly. V polovině setu se domácím dařilo uhrávat těžké výměny, díky kterým se dostali do tříbodového vedení. Set si domácí pak již pohlídali a bylo srovnáno - 1:1.

Do třetího setu ale mělo mnohem lepší vstup AERO, které vedlo o čtyři body. Ještě v polovině setu tou tak bylo, ale pak znovu Böhm svým servisem velmi škodil. Dotáhl svůj tým, i s přispěním chyb na straně AERA, na dostřel. Bohužel koncovku nakonec vyhráli domácí a ujali se vedení - 2:1.

Poslední čtvrtý set začal vyrovnaně, ale od poloviny setu bylo na palubovce jen jedno družstvo, bohužel pro nás to byli domácí Příbramští. Ti ve velké euforii mašírovali za vítězstvím v setu i celého zápasu. Rozdíl ve skóre se nakonec zastavil na jedenácti bodech - 3:1.

AERO strašně moc chybovalo na útoku, s čímž se nedalo pomýšlet na lepší výsledek. Nezbývá než hodit tento zápas za hlavu a začít se soustředit na tento týden, který vyvrcholí pondělním utkáním.

Děkujeme všem fanouškům a bubeníkům AERA za skvělou podporu po celou dobu utkání.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Marek Šulc (kapitán Aero Odolena voda): „Dnešní zápas se mi těžko hodnotí. Nepodali jsme dnes dobrý výkon, neměli jsme se moc na čem chytit, poslední set už vygradoval tak, že nám nešlo nic. Gratuluji soupeři ke třem bodům, my budeme muset opět začít pracovat a fungovat lépe, než tomu bylo tento týden.“

Marcin Kryś (trenér Aero Odolena Voda): „Gratulujeme družstvu z Příbrami, my jsme dnes zahráli moc špatně. Příbram hrála bojovně, domácí hráli svoji hru, a přestože jsme se snažili, tak se s takovým výkonem jen těžko dají vyhrávat zápasy.“

Jak již bylo napsáno výše, v posledním utkání základní části se utkáme v pondělí 20. února od 17:10 doma proti VK Jihostroj České Budějovice. Přímým přenosem bude utkání vysílat Česká televize. My však věříme, že přijdete hráče AERA podpořit přímo do Sportovní haly a vytvoříte skvělou atmosféru, která požene hráče AERA za dobrým výkonem.

 

VK Příbram - AERO Odolena Voda 3:1
AERO sestava Svoboda, Carmody, Hladík, Šulc, Horák, Chancy, libero Ježek
Střídali Toman, Cukur, Ferraro, Jachncki
Dále připraveni Hadrava
Nejvíce bodující Šulc 13 bodů
VK Příbram TÝMY AERO Odolena Voda
42 % útok 41 %
14 blok 9
58 % příjem 53 %
7 esa 4
VK Příbram HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
62 % Trojanowicz Ferraro 71 %
55 % Böhm Carmody 60 %
50 % Šábrt Hladík 46 %
Blok
7 Trojanowicz Ferraro 3
2 Rosenbaum Carmody 3
1 Šábrt Horák 2
Servis
3 Böhm Cukur 2
2 Šábrt Šulc 1
1 Rosenbaum Carmody 1
Přijem
62 % Peterka Ježek 58 %
59 % Böhm Sboboda 52 %
55 % Duarte Šulc 50 %