Porážíme ČEZ Karlovarsko 3:0

07.12.2023 Zápas


AERO Odolena Voda

3:0

(20,22,26)

ČEZ Karlovarsko

V 10.kole Volejbalové extraligy mužů jsme na domácí palubovce přivítali ČEZ Karlovarsko. Ve strhující atmosféře jsme dokázali vybojovat výhru 3:0 a zapisujeme tříbodovou výhru.

Úvod zápasu byl jasně ve znamení AERA, které tvrdým servisem nedovolilo Karlovarsku útočit a body se připisovaly jen na domácí stranu. Karlovarsko poté začalo hrát lépe na přihrávce, ale rozdíl yl stále čtyřbodový. Platilo to i v polovině setu, domácí totiž ztrátovali na první dobrou. V konci setu se domácím dařilo držet svou úroveň a set dohrálo bez větších zádrhelů.

I do druhého setu mělo domácí AERO skvělý vstup a velmi rychle byl rozdíl pětibodový. Karlovarsko se ale pomalu začalo dotahovat a v polovině setu byl rozdíl jen dvoubodový. Domácím se podařilo uhrát několik bodových situací a mělo v zádech náskok. Karlovarsko ale bodovou sérií srovnalo na 22:22. AERU se podařila také bodová šňůra a dostalo se do vedení 2:0.

Třetí set začal více vyrovnaně a vyrovnaný stav byl vlastně od začátku až do konce. AERO blo po většinu setu ve vedení, dokonce i s tříbodovým vedením vstupovalo do koncovky, ale hosté srovnali znovu při skóre 22:22. Domácí si vybojovali matchball, proměnilo až čtvrtý a celý zápas tak vyhráli 3:0.

Děkujeme všem fanouškům za skvělou podporu!

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Dnes jsme hráli skvěle, hlavně na servisu jsme podali nadstandardní výkon a odpřihravali jsme hosty na jedničku. Prostě jenom chvála a samozřejmě i skvělá kulisa dnes.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Máme radost ze třech bodů a těší mně reakce celého týmu na poslední prohru v Budějovicích. Hráči byli moc koncentrovaní na každém balónu a zasloužili si za to tu dnešní výhru. Myslím si, že důležitý dnes byl náš servis, a to nám pomohlo v reakci na bloku a obraně. Nemáme moc oddechu, už v sobotu následuje těžké utkání v Beskydech. Děkujeme všem fanouškům, že byli dnes s námi.“

Na hráče AERA teď čeká daleký výjezd do Frýsku-Místku, kde se v sobotu 9. prosince utkají od 17:00 s místím Black Volley Beskydy.

Fotografie: Miroslav Zigo

 

 

AERO Odolena Voda - ČEZ Karlovarsko 3:0
AERO sestava Svoboda, Blumbergs, Hladík, Chevalier, Carabali, Durski, libero Hadrava
Dále připraveni Valko, Šulc, Démar, Rasinperä, Jachnicki, Kerkvliet
Nejvíce bodující Svoboda 16 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY ČEZ Karlovarsko
50 % útok 46 %
9 blok 6
32 % příjem 34 %
8 esa 4
AERO Odolena Voda HRÁČI ČEZ Karlovarsko
Útok
78 % Blumbergs Ihnát 69 %
55 % Svoboda Eder 60 %
50 % Chevalier Spencer 55 %
Blok
3 Carabali Spencer 2
2 Svoboda Eder 1
2 Durski Carmody 1
Servis
3 Chevalier Carmody 2
2 Svoboda Keemink 1
2 Blumbergs Ihnát 1
Přijem
42 % Hadrava Ihnát 38 %
39 % Svoboda Pfeffer 36 %
24 % Chevalier Spencer 27 %