Postupujeme do Final four Chance Českého poháru mužů

18.01.2024 Zápas


AERO Odolena Voda

3:1

(20,23,-17,21)

VK Dukla Liberec

Ve čtvrtfinále Chance Českého poháru postupujeme před Duklu Liberec do Final four. Naposledy se tak daleko dostalo AERO v roce 2004, když celý pohár vyhrálo.

Hráči AERA sice vletěli na svého soupeře tvrdým a účinným servisem, ale Dukla začali stahovat a velmi rychle se dostala do vedení. Domácí si znovu pomohli servisem a pak už po většinu setu vedli. V konci se nic dramatického nestalo a domácí vedli - 1:0.

Do druhého setu měli hostující hráči Dukly lepší vstup a velmi rychle vedli o čtyři body. V průběhu setu se ale karta začala obracet a domácí na Duklu tlačili. Do koncovky šli domácí s dvoubodovým vedením a také tímto rozdílem set skončil ve prospěch domácích hráčů. Rozhodující bod zařídil svou smečí Martin Chevalier - 2:0.

Třetí set byl jasně od začátku až do konce v režii Dukly. Domácím se nedařilo na servisu jako v předešlých dvou setech a Dukla také výrazně přidala na útoku, kde prakticky nechybovala. Velmi rychle Dukla set vyhrála - 2:1.

Čtvrtý set byl asi ze všech nejvyrovnanější a nejnapínavější. Po většinu setu bylo AERO vpřed, ale rozdíl byl pouze jedno nebo dvoubodový. Až v konci setu po dvou přímých bodech Matyáše Démara z podání dokázalo AERO odskočit a vybojovat si tím čtyři možnosti k ukončení setu. První Dukla odmítla, ale pak svůj servis poslala do autu a radost domácích mohla vypuknout naplno - 3:1.

AERO po dvaceti letech postoupilo do Final Four Chance Českého poháru. To se odehraje v termínu 25.-26.2.2024 v Táboře.

Další čtvrtfinálové dvojice:

VK Lvi Praha vs. VK Jihostroj České Budějovice

TJ Sokol Dobřichovice vs. Black Volley Beskydy

TJ Slavia Hradec Králové vs. ČEZ Karlovarsko

Vyjádření po utkání pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Jsem rád, že jsme dneska dokázali Dukle porážku ze soboty vrátit a postoupili jsme do Final four poháru. Děkujeme fanouškům za podporu a těšíme se na ně v sobotu.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda: „Těší nás, že jsme v poháru postoupili, myslím si, že jsme si to zasloužili a ukázali, že náš tým má potenciál. Doma hrajeme vždycky lepší volejbal a myslím si, že fanoušci k dnešní výhry mají radost také. Škoda té prohrané sady, kdy jsme přestali podávat servis dle taktiky, kterou jsme si pověděli před zápasem, ale pak jsme se zase do naší taktiky vrátili. Super výhra, super pocit, ale musíme se zase soustředit na důležitý zápas v sobotu.“

Hráči AERA si neodpočinou a hned v sobotu je čeká veledůležitý zápas. Ve středočeském derby přivítáme VK Trox Příbram, který se dotáhl na rozdíl jednoho bodu. Utkání začíná v 17:00, dorazte všichni!!!

 foto: Miroslav Zigo

 

AERO Odolena Voda - VK Dukla Liberec 3:1
AERO sestava Chevalier, Blumbergs, Kern, Šulc, Carabali, Démar, libero Hadrava
Střídali Hladík, Svoboda, Bolčák, Valko
Dále připraveni Melichar, Ježek, Jachnicki
Nejvíce bodující Šulc 20 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY VK Dukla Liberec
43 % útok 45 %
8 blok 7
36 % příjem 34 %
12 esa 6
AERO Odolena Voda HRÁČI VK Dukla Liberec
Útok
53 % Šulc Urueňa 67 %
50 % Carabali Trojanowicz 56 %
43 % Chavalier Demar 56 %
Blok
4 Blumbergs Dias Gomez 3
2 Carabali Urueňa 2
Šulc 1 Trojanowicz 1
Servis
8 Chevalier Johansen 2
2 Démar Suda 1
1 Šulc Trojanowicz 1
Přijem
41 % Šulc Suda 50 %
35 % Chevalier Demar 40 %
14 % Hadrava Maar 31 %