První zápas prohráváme v Českých Budějovicích 3:0

19.03.2023 Zápas


VK České Budějovice

3:0

(27,17,18)

AERO Odolena Voda

V prvním utkání čtvrtfinále play-off UNIQA volejbalové extraligy mužů jsme moc chybovali a prohráli 3:0. České Budějovice tak vedou v sérii hrané na tři vítězná utkání 1:0.

Úvod utkání byl z obou stran velmi vyhecovaný, bylo vidět, že oba týmy jsou dobře připravené. Po vyrovnaném začátku se pak AERO dostalo do tříbodového vedení, se kterým vstupovalo do koncovky setu. Bohužel se domácím podařilo stav vyrovnat, a dokonce se jako první dostali k setballu. AERO odvracelo, ale poslední pátý setball domácí obranou na síti proměnilo - 1:0.

Druhý set začali trochu lépe domácí, kteří vedli o dva až tři body, ale bylo to stále na kontakt. Polovina setu však bylo v režii domácích hráčů, kteří si vytvořili až šestibodový náskok. AERO sice stáhlo, ale zkušení domácí se vykolejit nenechali a v konci setu připisovali body už jen na svou stranu - 2:0.

Třetí set byl velmi podobný, jako set druhý. Od začátku byli v mírním vedení domácí, v polovině setu stále vedli o čtyři body, aby se pak AERO na malou chvilku přiblížilo, ale domácí v konci zapisovaly body jen na svou stranu - 3:0.

České Budějovice tak vedou 1:0 na zápasy, další utkání se odehraje v pondělí 20. března od 18:00 v naší sportovní hale.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Marek Šulc (kapitán Aero Odolena Voda): První set byl nervózní z obou stran a mohli jsme využít toho, že Budějovice nehrály zdaleka tak dobře, jak umí. Bohužel jsme to nevyužili a prohráli jsme v koncovce. Kdybychom první set vyhráli, možná by byl další průběh jiný, ale o tom už můžeme jenom diskutovat. Domácí se pak rozehráli a my už jsme nezachytili jejich tempo. Navíc jsme udělali velké množství chyb jak na útoku, tak na servisu – proto Jihostroj zaslouženě vyhráli ve třech setech.“

Marcin Krys (trenér Aero Odolena Voda): „Zasloužená výhra Českých Budějovic. My jsme měli svoje šance v prvním setu, ale nevyužili jsme je. Potom už naše hra byla slabší a na servisu jsme byli tragičtí. Pokud chceme hrát s takovým mužstvem, tak musíme mít lepší servis a být lepší na útoku.“

fotografie: www.facebook.com/VKJihostroj

 

VK České Budějovice - AERO Odolena Voda 3:0
AERO sestava Chevalier, Carmody, Hladík, Šulc, Ferraro, Chancy, libera Ježek a Hadrava
Střídali Svoboda, Toman, Horák
Dále připraveni Jachnicki, Cukur
Nejvíce bodující Šulc 9 bodů
VK České Budějovice TÝMY AERO Odolena Voda
45 % útok 37 %
15 blok 4
49 % příjem 43 %
7 esa 2
VK České Budějovice HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
56 % Polák Carmody 56 %
54 % Michálek Horák 50 %
44 % van Schie Ferraro 50 %
Blok
5 Ondrovič Ferraro 2
3 Polák Šulc 1
3 Stoilovič Chancy 1
Servis
4 Giraudo Horák 1
2 van Schie Svoboda 1
1 Ondrovič
Přijem
56 % Stoilovič Chevalier 59 %
43 % Kryštof Šulc 38 %
33 % Michálek Ježek 32 %