První zápas vyhrálo Kladno 3:0

15.03.2024 Zápas


Kladno volejbal cz

3:0

(23,25,22)

AERO Odolena Voda

Ač se zdá výsledek jednoznačný 3:0, všechny sety byly velmi vyrovnané a rozhodovaly až úplné konce. Lepší vstup do čtvrtfinále Play-off ČEZ volejbalové extraligy mužů tak mají kladenští Orli.

Úvod zápasu vyšel lépe AERU, které dohrávalo bodové míče a dobře bránilo na síti i v poli. V polovině setu se stav vyrovnal a naopak šli domácí sami do tříbodového vedení, pomohl jim servisem univerzál Platačs. Při vstupu do koncovky šli domácí se čtyřbodovým vedením, ale Jacob Kern oplatil stejnou mincí, když zaznamenal dva přímé body z podání a bylo srovnáno. AERO bohužel udělalo chybu a druhý setball domácí proměnili - 1:0.

Druhý set začal velmi vyrovnaně a oba týmy se ve vedení několikrát vystřídaly. V polovině setu byl stav stále vyrovnaný, ve vedení bylo po většinu setu AERO. Rozhodovat musela znovu až úplná koncovka setu, ve které mělo AERO svou šanci na ukončení setu. Nakonec po horším přijmu útočil Svoboda pouze do trojbloku - 2:0.

Do třetího setu vstoupili lépe domácí, ale AERO bylo stále na dostřel. Několikrát se stalo, že se AERO přiblížilo na bod, nebo vyrovnalo, ale velmi rychle se zase dokázali kladenští dostat do tříbodového vedení. A právě tři možnosti měli k ukončení setu. První AERO odmítlo úspěšným útokem, při druhém bohužel Matyáš Démar přešlápl při servisu a byl konec utkání - 3:0.

Děkujeme všem našim fanouškům za jejich podporu, těšíme se na ně už tuto neděli od 15:30 v naší domácí hale. 

Utkání sice bude vysíláno přímím přenosem na novém sportovním kanále Sporty TV, přijďte však všichni do sportovní haly. BUDEME VÁS POTŘEBOVAT!!!

Ohlasy po utkání pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán Aero Odolena Voda): „Dnes vyrovnaný zápas, i když skončil 3:0 pro Kladno, tak rozhodovaly tři koncovky. Přišlo mi, že si to Kladno uhrálo samo, ani ne že bychom udělali svoje chyby, Kladno dneska klobouk dolů, uhrálo si všechny bodovky a neudělalo zbytečné chyby. Věřím, že v neděli jim to vrátíme.“

Marcin Kryś (trenér Aero Odolena Voda): „Gratuluji soupeři, první zápas zaslouženě vyhrál. Volejbalově se musel zápas líbit, rozhodovaly ho detaily. Pro nás to neznamená konec, byl to první zápas, teď se bude hrát na Vodolce a budeme chtít vyrovnat.“

 Fotografie: Kladno volejbal cz

Kladno volejbal cz - AERO Odolena Voda 3:0
AERO sestava Démar, Svoboda, Osoria, Kern, Šulc, Carabali, libero Ježek
Střídali Chevalier, Blumbergs, Hladík
Dále připraveni Hadrava, Melichar, Jachnicki, Srb
Nejvíce bodující Kern 12 bodů
Kladno volejbal cz TÝMY AERO Odolena Voda
52 % útok 51 %
8 blok 4
44 % příjem 42 %
5 esa 2
Kladno volejbal cz HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
60 % Platačs Carabali 100 %
59 % Concalves Šulc 58 %
50 % Seppänen Osoria 56 %
Blok
3 Zajíček Osoria 2
2 Graham Démar 2
2 Seppänen
Servis
2 Platačs Kern 2
2 Seppänen
1 Graham
Přijem
55 % Seppänen Ježek 53 %
45 % Fernandez Šulc 44 %
35 % Goncalves Svoboda 30 %