S Benátkami vyhráváme 3:1 a připisujeme si 3 veledůležité body do tabulky

06.10.2022 Zápas


AERO Odolena Voda

3:1

(17,-21,16,20)

VK Benátky nad Jizerou

Ve čtvrtém kole UNIQA volejbalové extraligy jsme přivítali ve středočeském derby, již druhém po sobě, družstvo Benátek nad Jizerou. Utkání nakonec dopadlo vítězstvím hráčů AERA 3:1, připisujeme si tam důležitou výhru.

První set začal z obou stran vyrovnaně, zlom nastal až při bodové sérii, když byl Honza Svoboda na podání. To se díky dobré obraně na síti i v poli podařilo AERU odskočit a tento nápor nebyly Benátky schopni zachytit. Set se dohrál ke spokojenosti domácích, a ti tak vedli - 1:0.

I druhý set začal vyrovnaně a oba týmy ztrátovaly. V polovině setu se dostaly Benátky do dvoubodového vedení, které postupně narostlo až na čtyřbodové. AERO se sice snažilo, ale mělo mnoho chyb na útoku, naopak hosté hráli v útočné fázi bez nich. V konci se stav jen kosmeticky upravil - 1:1.

Do třetího setu vlétlo AERO s velkou chutí a velmi rychle si vybojovalo až pětibodový náskok. Benátky poté začaly ztrátovat, a tak i v polovině setu držel šestibodový náskok. V konci setu se AERU podařilo ještě více odskočit a set vyhrát celkem hladce - 2:1.

I čtvrtý set začal náporem domácích hráčů, jen náskok byl tříbodový. V polovině setu se náskok vyšplhal až na sedm bodů, ale kdo by si myslel, že je po zápase, mýlil se. Benátky začaly postupnými krůčky stahovat náskok, ale bylo již příliš pozdě - 3:1.

AERO dokázalo porazit ve středočeském derby tým Benátek nad Jizerou 3:1 a připsalo 3 veledůležité body do tabulky UNIQA volejbalové extraligy mužů.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Marek Šulc (kapitán AERO Odolena Voda): „Jsme rádi, že se nám dneska podařilo vyhrát za tři body. Musíme udržet trpělivost po celou dobu utkání. Dneska si vítězství užijeme a od zítra znovu do práce a připravit se na Vary.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Určitě to je dnes důležité vítězství, potřebovali jsme takovou výhru. Myslím si, že to nebyl tak jednoduchý zápas, ale vybojované vítězství. Rádi hrajeme doma, lépe se nám hraje pro skvělé fanoušky, když je máme v zádech a tlačí nás kupředu. Zítra už se budeme připravovat na zápas s mistrem z Karlových Varů.

V dalším utkání se AERO představí hned zítra, tj. v sobotu 8.října od 18:00 u úřadujících mistrů, účastníka Ligy mistrů a čerstvého držitele Superpoháru z Karlových Varů.

 

AERO Odolena Voda - VK Benátky nad Jizerou 3:1
AERO sestava Chancy, Svoboda, Carmody, Hladík, Šulc, Horák, libero Ježek
Střídali Chevalier
Dále připraveni Shaker, Hadrava, Pihera, Toman, Jachnicki, Ferraro
Nejvíce bodující Hladík 25 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY VK Benátky nad Jizerou
44 % útok 45 %
11 blok 4
46 % příjem 36 %
8 esa 1
AERO Odolena Voda HRÁČI VK Benátky nad Jizerou
Útok
57 % Carmody Pokopec 58 %
50 % Horák Křesťan 50 %
49 % Hladík Hudák 50 %
Blok
3 Horák Hudák 2
2 Carmody McAinsh 1
2 Hladík Křesťan 1
Servis
3 Chancy Křasťan 1
2 Carmody
1 Hladík
Přijem
64 % Ježek Pokopec 55 %
44 % Svoboda Kotek 35 %
42 % Šulc Koranda 27 %