S Brnem vítězíme 3:0

28.01.2023 Zápas


AERO Odolena Voda

3:0

(16,16,20)

Volejbal Brno

Ve 22. kole UNIQA volejbalové extraligy mužů vítězíme nad Volejbal Brno 3:0 a připisujeme si další tři velmi důležité a cenné body do tabulky.

Do zápasu vstoupilo AERO ve velkém stylu a na ukazateli rychle svítil stav 8:1. AERO uhrávalo bodové situace. Od tohoto stavu se ale prakticky až do konce setu ztrátovalo na obou stranách. AERO mělo pohodlný vysoký náskok a v poklidu první set vyhrálo - 1:0.

I do druhého setu mělo AERO lepší vstup, ale Brno se drželo na dostřel. Zlom přišel v prostřední části setu, když AERO při podání Horáka dokázalo odskočit, a to hlavně díky úspěšným blokům Chevaliera proti útokům Zmrhala. Set se pak znovu dohrál, AERO mohlo trochu prostřídat sestavu a nechat lehce odpočinout hráče základní sestavy - 2:0.

Třetí set už byl od začátku vyrovnaný. Oba týmy ztrátovaly, domácím se podařilo v prostřední části odskočit na rozdíl čtyř bodů. Hostující Brno dohrávalo zápas s velmi mladou sestavou, domácí také znovu prostřídali. AERO dokázalo bez zaváhání dohrát celý set, a tím i zápas - 3:0.

Děkujeme všem divákům za skvělou podporu!

AERO nyní čeká dlouhý týden plný tréninků, aby vše vyvrcholilo znovu domácím utkáním v sobotu 4. února proti posílené Ostravě. Ta dnes obrala o body Kladno, kdy s ním doma prohrála 2:3. 

POZOR!!! Zápas s Ostravou začíná již v 17:00!

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Marek Šulc (kapitán AERO Odolena Voda): „Dneska jsem nadšený, myslím si, že jsme předvedli soustředěný výkon od začátku až do konce. Hosté sice nehráli nějak extrémně dobře, ale my svou soustředěnou hrou jsme si dokráčeli k vítězství. Řekl bych, že to byl těžký zápas po naší středeční prohře s Libercem. Rychle jsem se oklepali a myslím si, že jsme všem ukázali, že takové výkony umíme předvádět.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Jsme moc rádi za tento zápas a za tři získané body. Byli jsme lepší ve všech herních činnostech a zaslouženě vyhráli. Jsem rád, že jsme dodrželi všechny taktické pokyny. Byl to dobrý týmový výkon a těší mně, že všichni hráči, kteří přišli z lavičky, tak dali do zápasu pozitivní věci. Děkujeme všem za podporu.“

Foto: Miroslav Zigo

 

AERO Odolena Voda - Volejbal Brno 3:0
AERO sestava Chevalier, Carmody, Hladík, Šulc, Horák, Chancy, libero Ježek
Střídali Toman, Cukur, Jachnicki
Dále připraveni Hadrava, Svoboda, Ferraro
Nejvíce bodující Hladík 14 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY Volejbal Brno
56 % útok 41 %
9 blok 3
29 % příjem 44 %
3 esa 3
AERO Odolena Voda HRÁČI Volejbal Brno
Útok
67 % Carmody Jirásek 60 %
59 % Chevalier Janků 57 %
55 % Hladík Crins 50 %
Blok
3 Carmody Crins 2
2 Horák Kovalchuk 1
2 Chevalier
Servis
2 Hladík Zmrhal 3
1 Chevalier
Přijem
50 % Šulc Drahoňovský 60 %
32 % Chevalier Kop 53 %
10 % Ježek Jirásek 50 %