S Českými Budějovicemi prohráváme 1:3 a končíme základní část na konečném 6. místě

20.02.2023 Zápas


AERO Odolena Voda

1:3

(19,-18,-19,-23)

VK České Budějovice

V posledním zápase AERA v základní části jsme prohráli s Českými Budějovicemi zaslouženě 1:3. AERO tak má jako první odehranou základní část a musíme počkat na soupeře pro čtvrtfinále Play-off.

Hned od úvodu vstoupil lépe do utkání Jihostroj, který si díky servisu vytvořil čtyřbodové vedení. AERO stáhlo náskok a vyrovnalo, ale hosté znovu odskočili. V polovině setu byl rozdíl čtyřbodový, ale na servis přišel Gab Chancy a vydržel na něm dalších 9 výměn, zaznamenal v nich 4 přímé body a AERO se dostalo k setballu. Hned první proměnilo - 1:0.

Druhý set začal velmi podobně, hosté se trefovali do servisu velkou razancí a rozdíl ve skóre narůstal. V polovině setu byl už šestibodový, ale nenarůstal, oba týmy dobře ztrátovaly. V konci setu se již nic dramatického nestalo a bylo srovnáno - 1:1. 

Set třetí v podstatě kopíroval set druhý. Od začátku se dostali hosté do čtyřbodového vedení, které přes polovinu setu ještě navýšili a v poklidu dohráli koncovku setu - 1:2.

Čtvrtý set byl nejvyrovnanější ze všech. Hosté sice vedli takřka po celý set tří až čtyřbodovým vedením, ale často se stávalo, že se AERO přiblížilo. Zkušení hosté si však vždy dokázali náskok vzít zpět. AERO se v konci setu, respektive i zápasu, nadechlo k poslednímu náporu při podání Neila Ferrara. Hosté se nedokázali prosadit v útoku a trenér Zach si musel vybrat oba oddechové časy. Po tom druhém a při poslední možnosti Jihostroje ukončit set bylo podání Neila o pár centimetrů delší a České Budějovice tak zápas zaslouženě vyhráli - 1:3.

Chance nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen hráč Jihostroje Michal Kriško, který převzal ocenění od viceprezidenta klubu pana Pavla Satoránského.

AERO tedy zakončuje základní část UNIQA volejbalové extraligy mužů na konečném 6. místě. Musíme tak počkat na našeho soupeře pro Čtvrtfinále Play-off až do posledního kola. Postavení v tabulce více hovoří pro pražské Lvy.

Děkujeme všem divákům za skvělou podporu nejen při utkání s Českými Budějovicemi, ale i za celou základní část.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Marek Šulc (kapitán AERO Odolena Voda): „Gratuluji soupeři ke třem bodům. Bylo vidět, že jsou Budějovice unavené, pár z nás bylo také po nějaké nemoci, tak to bylo trošku unavenější. Škoda, že jsme v některých pasážích více nezabojovali, nevytvořili na Budějovice více tlaku, třeba v začátcích setů, třeba by se nám hrálo lépe. Myslím si, že jsme jim dneska mohli sebrat nějaké body, ale nedá se nic dělat, už se musíme koukat na boje v play-off.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Budějovice byly lepším týmem, rozhodly servis a příjem na straně soupeře a jejich zkušenosti. Měli jsme své šance, které jsme nevyužili, ale víme, co platí na takové týmy. Snažili jsme se bojovat až do konce. Musíme se dobře připravit na takovou úroveň týmu, se kterým jsme hráli dneska. Děkujeme všem divákům za podporu.“

Fotografie: Miroslav Zigo

AERO Odolena Voda - VK České Budějovice 1:3
AERO sestava Svoboda, Carmody, Hladík, Chevalier, Ferraro, Chancy, libera Hadrava a Ježek
Střídali Šulc, Jachnicki
Dále připraveni Toman, Horák, Cukur
Nejvíce bodující Hladík 15 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY VK České Budějovice
42 % útok 45 %
7 blok 9
35 % příjem 50 %
5 esa 9
AERO Odolena Voda HRÁČI VK České Budějovice
Útok
100 % Carmody Ondrovič 75 %
52 % Šulc Kriško 59 %
40 % Hladík Stoilovič 50 %
Blok
4 Carmody Sedláček 2
1 Hladík Giraudo 2
1 Šulc Licek 2
Servis
4 Chancy Giraudo 5
1 Ferraro Ondrovič 2
Licek 1
Přijem
40 % Ježek Michálek 73 %
39 % Chevalier Kryštof 56 %
31 % Šulc Licek 45 %