S Panathinaikosem prohráváme 1:3

17.11.2022 Zápas


AERO Odolena Voda

1:3

(15,-21,-21,-19)

Panathinaikos Athens

Ve druhém utkání CEV Challenege Cupu 2023 prohráváme doma s Panathinaikosem 1:3 a evropská pouť pro nás končí. Získali jsme však velké zkušenosti k nezaplacení.

Úvod utkání byl ze strany AERA ve velké chuti na servisu, kterým tlačilo soupeře dál od sítě a hrál z těžších pozic. Domácí hráči si vybojovali až sedmibodové vedení, které drželi. V koncovce AERO ještě přidalo a rozdíl na konci setu byl o deset bodů - 1:0.

Druhý set začal už více vyrovnaně a oba týmy se často vystřídaly ve vedení. V polovině setu se dostali hosté do tříbodového vedení, které ale AERO po svém oddechovém čase hned smazalo. Leč hosté si znovu vzali dvoubodové vedení a zlom nastal při podání univerzála Hernandeze, který dvěma přímými body z podání udělal rozhodující náskok a set se dohrál - 1:1.

Třetí set začalo AERO znovu skvěle a vybojovalo si díky skvělému podání a obraně tříbodové vedení. Ještě v polovině setu tomu tak bylo, ale bohužel přišla slabší chvilka v jednom postavení, kdy se do čtyřbodového vedení dostal Panathinaikos, protože AERO se nedokázalo prosadit. Hráči AERA se ještě snažili a bojovali, ale náskok byl již bohužel velký - 1:2. 

Do čtvrtého setu trenér Marcin Kryś zamíchal se sestavou, ale stále se stejným cílem, a to hrál tvrdě a bojovat. To se dařilo na obou stranách, a proto diváci viděli skvělý volejbal. V polovině setu byl stav stále vyrovnaný, bohužel koncovka patřila hostům - 1:3.

AERO tak prohrálo se vztyčenou hlavou s Panathinaikosem Athény 1:3 a své účinkování v pohárové soutěži CEV Challenge Cup 2023 končí. Gratulujeme soupeři k postupu do dalšího kola, kde ho čeká norský tým Viking TIF Bergen.

Děkujeme všem 713 fanouškům za vytvoření ohromující a elektrizující atmosféry při zápase. Klobouk dolů před vámi!

Včerejší duel jsme odehráli také pro Matyáše Démara, který je po první operaci zraněného kolena. Na týmové fotce ho jistě vidíte mezi našimi libery!!! DEMI, TY TO ZVLÁDNEŠ!

Vyjádření po zápase:

Marek Šulc (kapitán AERO Odolena Voda): „Řekl bych, že jsme si v tomto utkání trochu spravili chuť, protože v Athénách jsme nepředvedli vůbec dobrý výkon. Dneska to mělo všechno a myslím, že se to divákům muselo líbit. Mrzí mě třetí set, kdy jsme vedli 18:16 a propadli jsme na 5 výměn v řadě při jednom postavení, což by se nám stávat nemělo, a to nás stálo souboj o zlatý set. Děkuji divákům, kteří byli dneska úžasní, protože jich přišlo strašně moc a atmosféra byla ohromující a doufám, že budou pokračovat v návštěvách jako doposud.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Myslím si, že se zápas musel líbit. Měli jsme svou šanci získat ze zápasu více. Myslím si, že jsme bojovali až do samotného konce a každý z hráčů si zaslouží být na hřišti. Je to pro nás těžký týden a musíme rozložit síly na tři zápasy, protože v sobotu už nás čeká dobrý a kvalitní soupeř z Budějovic. Moc děkujeme všem fanouškům za skvělou atmosféru, kterou vytvořili, byl to sedmý hráč na hřišti.“

Účast v evropském poháru byla z části finančně plněna Středočeským krajským úřadem v rámci dotace z Fondu hejtmanky na projekt Účast v evropských pohárech, a to částkou 150.000,-Kč. Děkujeme!

AERO Odolena Voda - Panathinaikos Athens 1:3
AERO sestava Svoboda, Carmody, Hladík, Šulc, Ferraro, Chancy, libera Ježek a Hadrava
Střídali Chevalier, Toman, Horák, Cukur, Jachnicki
Nejvíce bodující Hladík 23 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY Panathinaikos Athens
49 % útok 51 %
4 blok 8
40 % příjem 42 %
7 esa 6
AERO Odolena Voda HRÁČI Panathinaikos Athens
Útok
100 % Horák Rangel 77 %
79 % Hladík Fragkos 53 %
50 % Ferraro Hernandez 50 %
Blok
2 Šulc Petreas 4
1 Ferraro Rangel 1
1 Svoboda Kovar 1
Servis
2 Svoboda Kovar 2
2 Šulc Hernandez 2
1 Hladík Jacobsen 1
Přijem
62 % Ježek Kostopoulos 50 %
41 % Chevalier Fragkos 43 %
36 % Šulc Kovar 42 %