Souboj o dálnici D8 jsme vyhráli a Ústí porazili 3:0

22.10.2022 Zápas


AERO Odolena Voda

3:0

(15,20,23)

SKV Ústí nad Labem

V 8. kole UNIQA volejbalové extraligy mužů jsme dokázali porazit SKV Ústí nad Labem 3:0 a připsat si skvělé tři body do tabulky.

Hned od úvodních výměn byli domácí hráči koncentrovaní a tlačili na svého soupeře hlavně servisem. A i když jich bylo celkem dost pokažených, Ústí se nedokázalo prosadit v útočné fázi. V polovině setu se náskok domácích vyšplhal až na šest bodů a stále narůstal. Set se v poklidu dohrál - 1:0.

I do druhého setu vstoupilo AERO lépe, ale Ústečtí se drželi na dostřel. Oba týmy dobře ztrátovaly a i když se AERU podařilo několikrát odskočit na rozdíl tří bodů, hned byl náskok pryč. Zlom v setu nastal až před vstupem do koncovky, kdy díky skvělé obraně na síti i v poli dokázali domácí hráči úspěšně skládat bodové situace. Set se pak již jen znovu dohrál, a to rozdílem 5 bodů - 2:0.

I do třetího setu mělo AERO lepší vstup a hned d začátku si vybojovalo čtyřbodový náskok. V polovině setu se snížil na dva body, ale znovu před koncovkou se znovu navyšoval. AERO mělo hru pod kontrolou, ale pak jakoby vypadlo z role a koncentrace. Domácí totiž vedli o 6 bodů, ale Ústí stahovalo a dostalo se až na dostřel. Domácí měli dva matchbally, první neproměnili, ale domácí již ano, hostující hrát poslal servis pouze do sítě a bylo rozhodnuto - 3:0.

AERO vyhrálo 3:0, a je jen škoda ztráty v konci třetího setu. Nicméně tři body získané z tohoto utkání jsou strašně moc důležité.

Děkujeme všem fanouškům a divákům za úžasnou podporu!

Poprvé teď na hráče od začátku mistrovských zápasů čeká celý týden přípravy. Od 25.9., kdy AERO vyhrálo v Praze, sehráli hráči celkem 9 utkání během 27 dní!!

Jak již měli fanoušci možnost vidět při zápase, vedení klubu a týmu se rozhodlo posílit nahrávačský post. V dresu s číslem 17 nás posílit turecký hráč Onur Cukur. 

Matyáše Démara, našeho kapitána, čeká v nejbližších dnech operace zraněného kolene a následná dlouhá rekonvalescence. Přejeme Matyášovi hladký průběh operace a pak úspěšnou rehabilitaci po zákroku. Cesta bude dlouhá, ale Matyáš je bojovník a vše zvládne! Bohužel, sezóna pro něj skončila hned v prvním setu prvního utkání.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Marek Šulc (kapitán AERO Odolena Voda): „Jsem dneska rád za tři body, a že to jednou bylo doma konečně 3:0. Dneska jsem cítil, až na koncovku třetího setu, kdy jsme si to trošku zkomplikovali a možná se už viděli v šatně, což se nám stávat nemůže, že jsme byli koncentrovaní po celý zápas. I když tam byly chyby, tak jsme dneska Ústí přehráli. Je pravda, že nám to Ústí v některých pasážích setů usnadnilo. Chtěl bych ještě moc poděkovat našim fanouškům za podporu, jsou úžasní.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství. Celý zápas jsme měli pod kontrolou, koncovka třetího setu byla trošku nervózní, protože jsme ztratili koncentraci. Myslím, že jsme všichni rádi za vítězství a těší mě, že kluci dodrželi všechny věci, co jsme si řekli před zápasem. Od pondělí se můžeme v klidu připravovat na těžký zápas v Brně.“

 

AERO Odolena Voda - SKV Ústí nad Labem 3:0
AERO sestava Ferraro, Chancy, Svoboda, Carmody, Hladík, Šulc, libero Ježek
Dále připraveni Hadrava, Chevalier, Toman, Horák, Jachnicki, Cukur
Nejvíce bodující Svoboda a Hladík 13 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY SKV Ústí nad Labem
50 % útok 39 %
3 blok 4
47 % příjem 47 %
5 esa 3
AERO Odolena Voda HRÁČI SKV Ústí nad Labem
Útok
75 % Ferraro Bere 50 %
71 % Carmody Baláž 50 %
67 % Svoboda Sobirov 48 %
Blok
1 Ferraro Baláž 2
1 Carmody Sobirov 1
1 Svoboda Srb 1
Servis
2 Carmody Bere 2
2 Chancy Lank 1
1 Hladík
Přijem
52 % Ježek Kořínek 100 %
44 % Svoboda Suda 44 %
25 % Šulc Lank 31 %