Úvodní zápas osmifinále prohráváme ve Finsku 3:1

14.12.2023 Zápas


AKAA Volley (FIN)

3:1

(22,-13,23,26)

AERO Odolena Voda

V úvodním utkání osmifinále CEV Challenege Cupu jsme byli blízko páté zkrácené sady, ale několik nevyužitých šancí nakonec znamenalo domácí vítězství 3:1 a lepší výchozí pozici do odvety.

V úvodu zápasu byli jistější domácí hráči, ale AERU se podařilo v polovině setu srovnat, poté oba týmy dobře ztrátovaly a AERO šlo s jednobodovým vedením do koncovky. Tak ale AERO chybovalo při svém útoku a set zakončil dělovým přímým bodem z podání domácí univerzál Matěj Šmídl - 1:0.

Druhý set byl ale od začátku plně v rukou hráčů AERA. Ti tvrdým servisem tlačili přípravu útoku dál od sítě a skvěle bránili v poli i na síti. Vlado Blumbergs zaznamenal velmi dlouhou sérii na podání a rozdíl byl vysoký. Konec setu se pak už doztrátoval a AERO tak srovnalo stav setů - 1:1.

Do třetího setu trochu lépe vstoupili domácí hráči, kteří vedli o dva body. AERO se domácích drželo, v polovině setu si vzalo vedení na svou stranu, ale nepodařilo se rozdíl ve skóre zvýšit. V koncovce bylo AERO o bod vpřed, ale dvě chyby na útoku na straně AERA poslaly domácí do vedení - 2:1.

Do čtvrtého setu vstoupili domácí znovu trochu lépe, ale AERO se rychle chytlo a tlačilo servisem. Tím se dostalo znovu do hry v setu a celém zápase. Do koncovky šlo AERO s tříbodovým vedením, ale bohužel se stav po chybách a nevyužitých šancích znovu vyrovnal. A začala dlouhá a napínavá koncovka, AERO mělo několik šancí k ukončení setu a pokračování zápasu, ale nepodařilo se. Nakonec celý zápas ukončil přímý bod z podání domácích - 3:1

Ohlasy po zápase:

Trenér Marcin Kryś: "Měli jsme dneska své šance na lepší výsledek, ale nepodařilo se nám je využít. Pořád ale věříme, že se to dá zvládnout a zabojovat o postup."

Naše účinkování v evropském poháru podporuje Krajský úřad Středočeského kraje v projektu: "Boj v evropských pohárech" z Fondu hejtmanky 2023. Děkujeme!

Fotografie: cev.eu

AKAA Volley (FIN) - AERO Odolena Voda 3:1
AERO sestava Svoboda, Blumbergs, Hladík, Chevalier, Carabali, Durski, libera Hadrava a Rasinperä
Střídali Démar
Dále připraveni Melichar, Šulc, Jachnicki
Nejvíce bodující Hladík 16 bodů
AKAA Volley (FIN) TÝMY AERO Odolena Voda
46 % útok 37 %
11 blok 9
35 % příjem 52 %
5 esa 13
AKAA Volley (FIN) HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
67 % Tyynismaa Carabali 50 %
53 % Heiskanen Hladík 41 %
43 % Šmídl Blumbergs 39 %
Blok
4 Pitkänen Carabali 5
4 Tyynismaa Chevalier 2
1 Šmídl Blumbergs 1
Servis
2 Šmídl Svoboda 3
2 Pitkänen Blumbergs 3
1 Ivanov Durski 3
Přijem
64 % Heiskanen Rasinperä 57 %
25 % Räsänen Svoboda 53 %
24 % Pineau Chevalier 25 %