V Benátkách vyhráváme 3:2 a postupujeme do čtvrtfinále

09.03.2024 Zápas


VK Benátky nad Jizerou

2:3

(21,18,-24,-24,-13)

AERO Odolena Voda

Ve druhém zápase předkola Play-off na palubovce Benátek byl po dva sety lepší soupeř, hráči AERA chybovali, ale od třetího setu bylo utkání velký boj o každý bod a AERO bylo ve velmi těsných koncovkách setů šťastnější a šlo si za vítězstvím, které znamenalo ukončení série a postup do čtvrtfinále Play-off proti Kladno volejbal cz.

Úvod zápasu byl jasně ve znamení hráčů Benátek, kteří velmi rychle vedli o pět bodů. V polovině setu se začalo více ztrátovat a AERO se před koncovkou skoro dostalo do kontaktu, ale hráči Benátek si set vzít nenechali - 1:0.

Druhý set byl ve skrze stejný, domácí hned od začátku mírně vedli, v polovině setu se náskok vyšplhal až na sedm bodů, a i dále hráli Benátečtí velmi dobře v obraně na síti i v poli. Set se dohrál k jejich spokojenosti a vedli už o dva sety - 2:0.

Do druhého setu se vstoupilo vyrovnaně a bylo to tentokrát AERO, kdo mírně od začátku vedl. Náskok byl dvou až tříbodový a ztrátovalo se na obou stranách až do koncovky. Tam AERO vedlo, ale domácí kapitán Křesťan přímým bodem z podání srovnal na 23:23. AERO bylo vždy ve vedení a při druhém druhém setballu byl domácí univerzál zablokovaný a hráči získali pro sebe set číslo 3 - 2:1.

Čtvrtý set byl velmi podobný jako set třetí. AERO vedlo o tři body, a to do poloviny setu. Poté se domácí hráči nadechli k náporu a vzdali si vedení na svou stranu a sami vedli o dva body při vstupu do koncovky setu. AERO ale díky kvalitnímu servisu dokázalo srovnat a znovu jako první se probojovalo k setballu. A znovu druhý setball už byl úspěšný, když Křesťan útočil do zámezí. Bylo srovnáno a rozhodnout musela až zkrácená sada - 2:2.

Do ní mnohem lépe vstoupilo AERO a vedlo 3:1 díky uhraným bodovým situacím. Při změně stran však bylo AERO o tři body pozadu. Po změně stran ale AERO trpělivě ztrátovalo a dokázalo srovnat na 11:11. Poté znovu dva body uhráli domácí. Pak se na servis dostal Livan Osoria a přes jedno eso bylo srovnáno. Přišly pak na řadu dvě bodové situace a s oběma si Marek Šulc poradil - 2:3.

Hráči AERO dokázali otočit ze stavu 2:0 na 2:3. Velmi děkujeme všem fanouškům AERA za úžasnou podporu po celou dobu utkání!!!

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „První dva sety Benátky hrály výborně. Neudělaly chybu, výborně na servisu, my jsme se hledali. Benátky nás zaskočily, a proto jsme hráli špatně. Potom jsme na sebe zařvali, naštvali se a hráli jsme s emocemi. Šli jsme do toho hlava nehlava a tři koncovky – možná štěstí, možná ta odvaha, o které jsme si řekli, a jsme tam.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Těšíme se z toho, ale byl to moc těžký zápas. Nebyl to pěkný zápas, nebyl pěkný volejbal. Museli jsme si to vítězství vybojovat. První dva sety jsme hráli moc zle, ale musím kluky pochválit, že zvedli hlavy vzhůru. I když jsme nehráli dobře, tak jsme dokázali ten zápas uhrát. Moc se těším a gratuluji klukům, že to zvládli. Nyní si dáme chvilku oddechu a budeme se připravovat na čtvrtfinále.“

Ve čtvrtfinále Play-off ČEZ volejbalové extraligy mužů si to rozdáme s druhým celkem tabulky, a to s Kladno volejbal cz.

 Fotografie: VK Benátky nad Jizerou

VK Benátky nad Jizerou - AERO Odolena Voda 2:3
AERO sestava Svoboda, Osoria, Kern, Chevalier, Carabali, Démar, libero Ježek
Střídali Srb, Šulc, Hladík, Jachnicki
Dále připraveni Hadrava, Melichar, Blumbergs
Nejvíce bodující Svoboda 26 bodů
VK Benátky nad Jizerou TÝMY AERO Odolena Voda
43 % útok 42 %
9 blok 16
46 % příjem 45 %
7 esa 6
VK Benátky nad Jizerou HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
56 % Švandrlík Carabali 57 %
54 % Křesťan Osoria 56 %
43 % Patočka Šulc 50 %
Blok
3 Šulista Osoria 5
2 Patočka Carabali 5
2 Švandrlík Svoboda 4
Servis
4 Křesťan Svoboda 4
2 Patočka Osoria 1
1 Šulista Šulc 1
Přijem
50 % Pokopec Svoboda 54 %
48 % Šulosta Ježek 50 %
42 % Kotek Šulc 37 %