V Českých Budějovicích jsme zaslouženě prohráli 3:0

03.12.2023 Zápas


VK Jihostroj České Budějovice

3:0

(17,13,23)

AERO Odolena Voda

V 9. kole Volejbalové extraligy mužů jsme zajížděli k účastníku Ligy mistrů do Českých Budějovic. Úvodní dvě sady patřili jasně domácím, třetí set už byl velmi vyrovnaný a je škoda, že ho nakonec domácí vyhráli také.

V úvodu zápasu nic nenasvědčovalo tomu, že by set měl skončit takovým vysokým rozdílem, jak nakonec skončil. Domácí sice byli ve vedení, ale AERO bylo pořád na dostřel. V polovině setu bylo vedení domácích pouze o dva body, ale velmi rychle set domácí dokončili, když uhrávali jednu bodovou situaci za druhou - 1:0.

Druhý set začal velmi podobně, v mírném vedení byl Jihostroj. V polovině setu domácí odskočili a to velmi výrazně i s přispěním hráčů AERA, kteří chybovali v útoku. Rozdíl narůstal a body se připisovaly v konci setu jen na domácí stranu - 2:0.

Do třetího setu ale vlétlo AERO s větší chutí, trenér Kryś promíchal sestavu a bylo z toho čtyřbodové vedení a trenér domácích si byl nucen vzít oddechový čas. AERO bylo po většinu setu ve vedení, ale při vstupu do koncovky byl stav vyrovnaný. Domácím se podařilo si vytvořit dvě možnosti k ukončení setu a právě druhou využilo svým úspěšným útokem - 3:0.

Českobudějovičtí tak vyhráli naprosto zaslouženě 3:0, AERO vyšlo na prázdno.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Budějovice potvrdily, že doma hrají opravdu dobře. My jsme dostali takovou nálož, kolik sněhu napadlo tady v Jihočeském kraji. Musím tým pochválit, že bojoval až do konce. Kluci, kteří přišli do zápasu ze střídačky, nám pomohli. Gratulujeme Budějovicím.“

Marcin Krys (trenér AERO Odolena Voda): „Nelíbilo se mi, jak jsme zápas začali a samozřejmě celé první dva sety z naší strany nebyly dobré. Očekávám od našich hráčů, že udržíme úroveň, kterou jsme nastavili ve třetím setu. Gratulujeme Českým Budějovicím, určitě byly lepším týmem. My máme na čem pracovat. Věřím, že další zápasy budou lepší."

 Další týden na hráče AERA čekají dva zápasy, nejprve se ve čtvrtek utkají v domácím utkání s týmem Karlovarska (od 18:00), v sobotu pak zajíždí do dalekého Frýdku-Místku (od 17:00)

Fotografie: www.cvf.cz - Dan Kubát

VK Jihostroj České Budějovice - AERO Odolena Voda 3:0
AERO sestava Svoboda, Blumbergs, Hladík, Šulc, Carabali, Démar, libero Hadrava
Střídali Durski, Chevalier, Jachnicki, Kerkvliet
Dále připraveni Rasinperä
Nejvíce bodující Hladík 15 bodů
VK Jihostroj České Budějovice TÝMY AERO Odolena Voda
63 % útok 39 %
8 blok 1
40 % příjem 33 %
5 esa 3
VK Jihostroj České Budějovice HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
80 % Taylor Parks Svoboda 54 %
80 % Sedláček Hladík 48 %
71 % van Schie Carabali 43 %
Blok
3 Sobrinho Hladík 1
2 Luengas
1 Sedláček
Servis
2 Balabanov Hladík 1
2 Sobrinho Blumbergs 1
1 Luengas Durski 1
Přijem
62 % Michálek Šulc 46 %
47 % Balabanov Svoboda 40 %
18 % Luengas Hadrava 35 %