V posledním zápase předkola jsme podlehli Beskydům 1:3

03.03.2021 Zápas


AERO Odolena Voda

3:X

(0,0,0)

Black Volley Beskydy

V rozhodujícím utkání předkola Play-off o postup do čtvrtfinále jsme při stavu 1.1 na zápasy přivítali znovu Beskydy.

Úvod zápasu mělo AERO mírně lepší a dokázalo si vybojovat tříbodové vedení. V polovině setu se ale karta začala obracet a rázem byli ve vedení hosté, kteří svůj náskok, i díky skvěle dohraným bodovým situacím, dál navyšovali. Konec setu se dohrál k jejich spokojenosti - 0:1.

Druhý set začal více vyrovnaně, vedení se často přelilo z jedné na druhou stranu. A jak tomu bylo v setu předešlém, polovina setu přinesla větší odskok, tentokrát se až do šestibodového vedení dostalo AERO. Na servis Beskyd ale přišel Pospíšil a razantními servisy nedovolil domácím jakoukoliv kombinaci, zaznamenal několik přímých bodů z podání a vybojoval tak pro svůj tým dva setbally. Beskydy využily až druhý, ale i tak set získaly - 0:2.

AERO nesložilo zbraně a do třetího setu vstoupilo s vědomím, že již nemají co ztratit. Set měl velmi podobný průběh, jako set druhý, jen s tím rozdílem, že se domácím hráčům podařilo set v poklidu dohrát do vítězného konce rozdílem 9 bodů - 1:2.

A aby těch opakujících se situací nebylo málo, i set čtvrtý připomínal set třetí, jen s tím rozdílem, že Beskydy byly těmi, které hrály lépe a šly si za vítězstvím. V polovině setu vedli už o šest bodů. Domácí prostřídali sestavu, trochu stáhli náskok, ale hosté si ho znovu velmi rychle vzali zpět a šli si pro výhru, kterou si také vzali - 1:3.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Martin Hladík (kapitán AERO Odolena Voda): „Bohužel pro nás dnešním dnem končí extraliga. Co k tomu více říct, prohráli jsme si to v základní části, kdy jsme bojovali až do posledního zápasu o přímý postup.“

Martin Kop (trenér AERO Odolena Voda): „Pro nás hořká porážka, za kterou si můžeme víceméně sami. Beskydy hrály kvalitně, ale my jsme nedokázali dohrát sety, které jsme měli skoro pokaždé dobře rozehrané. Musí to pro nás být ponaučení do další práce v příští sezóně.“

Tento výsledek znamenal, že AERO končí na 9. místě tabulky UNIQA volejbalové extraligy mužů.

Nicméně vše je jinak, citace převzata z webu Českého volejbalového svazu (www.cvf.cz dne 2. 3. 2021).

"Série mezi Aerem a Black Volley byla dramatická až do konce. Přestože rozhodující zápas vyhrály Beskydy, tak se po úterním večerním zasedání Sportovně technické komise ČVS (STK) z postupu těšit nemohou. Po utkání Odolena Voda – Black Volley Beskydy dne 1. 3. 2021 byla Sportovně technická komise ČVS (STK) upozorněna na nejasnosti kolem dokladů poskytnutých týmem Black Volley Beskydy. Jelikož se tyto nejasnosti nepodařilo během 2. 3. 2021 odstranit, rozhodla STK v souladu s předpisy ČVS o kontumaci pondělního zápasu. Do čtvrtfinále play-off UNIQA extraligy mužů tak postupuje tým Odoleny Vody."

 

AERO Odolena Voda - Black Volley Beskydy 3:X
AERO Odolena Voda TÝMY Black Volley Beskydy
0 % útok 0 %
0 blok 0
0 % příjem 0 %
0 esa 0
AERO Odolena Voda HRÁČI Black Volley Beskydy
Útok
% %
% %
% %
Blok
Servis
Přijem
% %
% %
% %