V posledním zápase roku 2023 prohráváme v Praze 3:0

31.12.2023 Zápas


VK Lvi Praha

3:0

(16,15,22)

AERO Odolena Voda

V 15. kole Volejbalové extraligy mužů prohráváme 3:0 u týmu VK Lvi Praha. Dva sety to byla celkem jasná záležitost, poslední set už byl velmi vyrovnaný, přesto jsme ho prohráli.

Hned od úvodu zápasu bylo jasně vidět, na jakou kartu domácí vsadí, a to na tvrdý servis. Po několika přímých bodech se rozdíl mezi týmy zvýšil a domácí byli v pohodlném vedení. Ve druhé polovině setu se ztrátovalo, ale na vývoji setu se nic stát už nemohlo a domácí ho vyhráli - 1:0.

I do druhého setu vstoupili mnohem lépe domácí a rychle vedli až o pět bodů. I v dalším průběhu byl rozdíl ve skóre vysoký a set se tak už jen dohrál ke spokojenosti domácích Lvů - 2:0.

Třetí set však začal už více vyrovnaně, i když Lvi byli v mírním dvoubodovém vedení. V polovině setu se podařilo hráčům AERA poprvé otočit stav a v setu vést. Domácí trenér byl nucen si vzít oddechový čas. Lvi si vzali vedení zpět a na obou stranách se ztrátovalo. Rozhodující moment přišel při podání domácího univerzála Schoutena, který dvěma esy posunul Lvi k vítězství. Nápor AERA už nakonec k ničemu nevedl - 3:0.

Děkujeme všem našim fanouškům za skvělou podporu!!!

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán Aero Odolena Voda): „V první řadě bych chtěl poděkovat našim fanouškům za skvělou podporu. Kromě třetího setu, v němž jsme předvedli jakžtakž naši hru, jsme se jim bohužel neodvděčili. Lvi byli lepší a gratuluji jim k vítězství.“

Marcin Kryś (trenér Aero Odolena Voda):„Domácí byli o level lepší. Tlačili nás na servisu a my si s tím nedokázali poradit. V tom byl klíč k celému utkání. Mrzí mě, že jsme bojovali jen ve třetím setu. Pokud chcete uspět proti tak silnému týmu, musíte předvést takové nasazení po celou dobu.“

Děkujeme všem fanouškům AERA za skvělou podporu po celý rok 2023 a vyhlížíme boje v novém roce 2024.

Fotogalerie: Ladislav Adámek - www.vk-lvipraha.cz

 

VK Lvi Praha - AERO Odolena Voda 3:0
AERO sestava Svoboda, Blumbergs, Hladík, Šulc, Carabali, Démar, libero Hadrava
Střídali Kerkvliet, Chevalier
Dále připraveni Valko, Melichar, Jachnicki, Kern
Nejvíce bodující Svoboda 14 bodů
VK Lvi Praha TÝMY AERO Odolena Voda
62 % útok 50 %
12 blok 5
41 % příjem 32 %
9 esa 1
VK Lvi Praha HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
71 % McCarthy Svoboda 67 %
67 % Estrada Blumbergs 50 %
64 % Schouten Šulc 47 %
Blok
5 McCarthy Blumbergs 1
2 Crer Carabali 1
2 Schouten Svoboda 1
Servis
4 Schouten Svoboda 1
4 McCarthy
1 Madsen
Přijem
53 % Moník Svoboda 42 %
40 % Estrada Hadrava 38 %
27 % Madsem Šulc 27 %