V prvním zápase porážíme Benátky 3:1

05.03.2024 Zápas


AERO Odolena Voda

3:1

(14,-22,22,16)

VK Benátky nad Jizerou

V úvodním zápase předkola Play-off ČEZ volejbalové extraligy mužů jsme přivítali v domácím utkání VK Benátky. Po úvodní hladké výhře v prvním setu se zápas více vyrovnal, ale domácí AERO nakonec vyhrálo 3:1.

Úvod utkání byl ze strany AERA o velkém tlaku na přihrávače Benátek. Domácí dobře bránili na síti i v poli a uhrávali dobře bodové situace. Rozdíl ve skóre se mezi oběma týmy rozevíral a set se dohrál ke spokojenosti domácích hráčů s jedenáctibodovým rozdílem.

I druhý set začalo mnohem lépe AERO a mělo hned na začátku šestibodový náskok. Benátky ale začaly pomalu stahovat a už v prostřední části šly samy do vedení. Začala pak ztrátovaná na obou stranách. V konci setu si hosté vybojovali dvě možnosti k ukončení setu, navíc hned první možnost hosté proměnili. Bylo srovnáno na 1:1.

I do třetího setu vstoupilo lépe domácí AERO, ale Benátečtí se drželi. V polovině setu byl stav stále vyrovnaný a často se ve vedení oba týmy střídaly. Rozhodující moment přišel při podání Honzy svobody, kdy AERO zaznamenalo bodovou šňůru a domácí vedli o tři body. Právě tímto rozdílem AERO vyhrálo třetí set.

Čtvrtý set začal na začátku vyrovnaně, ale prostřední část patřila jasně domácím hráčům, kteří přidávali bod za bodem. V konci setu ještě hosté kosmeticky upravili skóre, ale set jasně vyhrálo AERO a celý zápas 3:1.

AERO tak vede v sérii hrané na dvě vítězná utkání 1:0, v pátek od 18:00 se pořadatelství otočí, a domácím týmem budou Benátky.

Děkujeme všem fanouškům za skvělou podporu a těšíme se na ně v pátek v Benátkách.

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Ježek (libero AERO Odolena Voda): „První zápas jsme zvládli, to jsme rádi. Trochu jsme si to ztížili ve druhém setu, ale nakonec 3:1 dobrý výsledek. V pátek jedeme do Benátek, moc děkujeme fanouškům, dneska byla dobrá atmosféra, přišli i v úterý, za to jim děkujeme a těšíme se na další zápas.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda: „Jsme rádi za vítězství, je to první krok k tomu, co bychom chtěli. Druhý set mě mrzí, protože jsme soupeři set darovali, měli jsme kopec chyb na útoku i podání, půlku setu jsme jim dali zdarma. Musíme si to zapamatovat a příště neudělat tolik chyb jako dneska ve druhém setu. Děkuji.“

AERO Odolena Voda - VK Benátky nad Jizerou 3:1
AERO sestava Svoboda, Osoria, Kern, Chevalier, Carabali, Démar, libero Ježek
Střídali Šulc, Srb
Dále připraveni Hadrava, Valko, Melichar, Jachnicki, Bolčák
Nejvíce bodující Svoboda 17 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY VK Benátky nad Jizerou
48 % útok 37 %
13 blok 6
37 % příjem 53 %
6 esa 5
AERO Odolena Voda HRÁČI VK Benátky nad Jizerou
Útok
75 % Svoboda Král 50 %
59 % Chevalier Šulista 42 %
43 % Osoria Pokopec 38 %
Blok
5 Carabali Šulista 2
2 Osoria Patočka 1
2 Srb Švandrlík 1
Servis
3 Osoria Šulista 2
2 Carabali Král 1
1 Svoboda Sorra 1
Přijem
53 % Ježek Pokopec 65 %
43 % Svoboda Kotek 50 %
25 % Chevalier Šulista 43 %