V Ústí nad Labem vítězíme 3:2 a zapisujeme první výhru

28.10.2023 Zápas


SKV Ústí nad Labem

2:3

(23,-17,21,-19,-10)

AERO Odolena Voda

Ve druhém zápase extraligové sezóny si hráči AERA zapisují první výhru za výhru 3:2 v Ústí nad Labem. AERO už prohrávalo 2:1 na sety, ale dokázalo čtvrtý set vyhrát a tie-break otočit ze ztráty o tři body.

První set byl velmi vyrovnaný už od samého začátku, kdy se oba týmy přetahovaly o každý bod a v každé výměně. Za set se ve vedení oba týmy střídaly a s jednobodovým vedením šli do koncovky domácí. Ti si vybojovali dvě šance k ukončení setu. První AERO odmítlo a ve druhé mělo po obraně svůj útok, ale neúspěšný - 1:0.

Do druhého setu však mnohem lépe vstoupilo AERO, a to hlavně díky zlepšeného servisu, větší razanci i menší chybovosti. Hráči AERA hráli uvolněně, naopak domácím se nedařilo do srovnané obrany. V závěru přeci jen došlo ke kosmetické úpravě, ale také se domácí nadechli k výkonu do dalšího setu - 1:1.

Ten totiž začali lépe oni a AERO bylo o pár bodů pozadu. Před polovinu setu se rozdíl ještě zvýšil, a nastal scénář, jak tomu bylo v setu předešlém. Tým, který byl dole, tentokrát AERO, se rozehrál do  dalšího setu zlepšenou hrou v úplném konci setu - 2:1.

AERO totiž znovu vlétlo do setu kvalitním servisem a velmi rychle vedlo o pět bodů. Bohužel se domácí také velmi rychle dotáhli a dokonce vedli o dva body. AERO však včas zabralo a vzalo si vedení zpět na svou stranu. Domácí nebyli bodově daleko, ale vedení už si hráči AERA sebrat nenechali a šlo se do zkrácené sady - 2:2.

Do té lépe vstoupili domácí, kteří vedli rychle o 3 body, ale AERO smazalo domácí náskok a samo při změně stran vedlo o jeden bod. I dále tlačilo na soupeře servisem, ale hlavně dobře bránilo na síti i v poli. Rozdíl se zvyšoval a AERO si došlo pro vítězství - 2:3.

Děkujeme všem fanouškům AERA za podporu po celou dobu utkání. Už v neděli 29.10. se utkáme v domácí hale s Ostravou, a to od 17:00. Tak neváhejte a přijďte nás podpořit. Budeme vás potřebovat.

SKV Ústí nad Labem - AERO Odolena Voda 2:3
AERO sestava Carabali, Durski, Chevalier, Blumbergs, Kern, Šulc, libero Rasinperä
Střídali Hladík, Svoboda, Kerkvliet, Jachnicki
Dále připraveni Hadrava, Melichar, Démar
Nejvíce bodující Kern 33 bodů
SKV Ústí nad Labem TÝMY AERO Odolena Voda
49 % útok 53 %
14 blok 10
61 % příjem 57 %
6 esa 13
SKV Ústí nad Labem HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
60 % Beer Blumebergs 63 %
58 % Suhan Kern 61 %
50 % Lank Šulc 60 %
Blok
7 Suhan Kern 3
3 Lank Blumbergs 2
2 Beer Carabali 2
Servis
2 Lank Svoboda 5
2 Hendrich Blumbergs 3
1 Fišer Kern 2
Přijem
79 % Koříněk Šulc 79 %
60 % Fišer Rasinperä 55 %
55 % Lank Sboboda 52 %