V úvodním kole nového ročníku extraligy jsme nestačili na Lvy

22.10.2023 Zápas


AERO Odolena Voda

0:3

(-20,-12,-24)

VK Lvi Praha

Ve druhém kole Volejbalové extraligy mužů, ale v prvním hraném utkání, jsme přivítali obhájce titulu z klubu VK Lvi Praha. Hosté vyhráli všechny tři sety a odvezli si všechny body do hlavního města po vítězství 3:0.

Úvod utkání byl z obou stran vyrovnaný, ale přeci jen byli domácí hráči v mírném vedení. AERO mělo svou šanci ještě více odskočit, ale nevyužilo ji. V polovině setu se pak na podání u hostů dostal Oskar Madsen a několik body přímo ze servisu otočil kormidlo prvního setu na stranu hostů. Do koncovky šli hosté s pětibodovým náskokem, a také tímto rozdílem set skončil - 0:1.

Do druhého setu měli hosté lepší vstup a díky uhraným bodovým situacím se dostali do tříbodového vedení. V prostřední části začali na servisu řádit hostující hráči a skóre narůstalo. Domácí mělo hodně ztíženou pozici pro útok. Set se pak dohrál a nic zásadního se nestalo - 0:2.

Nástup do třetího setu už byl ze strany AERO povedený. Velmi rychle vedlo AERO o tři body, ale Pražané se domácích chytli a nepustili. V polovině setu se dostali do vedení hosté, ale domácí kontrovali a do koncovky šli s dvoubodovým vedením. Se dvěma šancemi se dostali k setbalu. Bohužel byl domácí útok několikrát zablokovaný a hosté si došli pro vítězství - 0:3. 

Pražané si odvezli všechny 3 body do tabulky. Děkujeme všem 663 divákům za vytvoření skvělé atmosféry, těšíme se na vás o nadcházejícím víkendu!

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Lvi hráli bez větších chyb a to jim stačilo k vítězství. My jsme se dostali našimi chybami pod tlak a nedokázali jsme se pořádně rozehrát, krom třetího setu, kdy jsme neproměnili dva setboly. Děkuji všem fanouškům za skvělou atmosféru, moc si toho vážíme.“

Marcin Kryś(trenér AERO Odolena Voda): „Měli jsme plán na dnešní zápas. Začali jsme dobře, ale pak Praha přitlačila servisem a ztratili jsme jistotu. Ve třetím setu jsme se vrátili do hry a k našemu plánu, který jsme měli připravený. Byl to pro nás zápas nevyužitých šancí. Stále musíme pracovat nad proměňováním našich šancí, protože když je nevyužijeme, tak se nám to rychle vrací zpět. Děkujeme divákům, přišlo jich opravdu mnoho a byli skvělí.“

Jakub Janouch(kapitán VK Lvi Praha): „Pochvala pro celý tým. Myslím si, že jsme měli úvodní dva sety, nechci říct pod kontrolou, ale byli jsme ve vedení hlavně zásluhou servisu Caseyiho a Oskara Madsena. Ve třetím setu jsme ukázali obrovskou vnitřní sílu, kdy jsme byli o dva body vzadu, ale třemi bloky v řadě set otočili a vyhráli, takže skvělý vstup do sezóny.“

Juan Manuel Barrial (kapitán VK Lvi Praha): „První a druhý set byl kompletně odlišný od setu třetího. Věděli jsme, že nás budou od začátku tlačit, viděli jsme pět jejich zápasů. V prvním setu Oskar a v druhém setu, myslím, Casey na servisu udělali dlouhé série a nebylo to pro nás tak komplikované. Ve třetím setu se domácí vrátili zpět a servírovali mnohem lépe než my. Útočili jsme po více negativních příjmech, ale v konci jsme zablokovali několikrát Svobodu a nepustili zápas do čtvrtého setu.“

AERO nyní odehraje víkendové dvojutkání. Nejprve se v sobotu 28. října představí v hale Ústí nad Labem, kde zápas začíná v 17:00. Stejný začátek bude mít i utkání o den později, to doma přivítáme v dohrávce prvního kola tým VK Ostrava.

 Fotografie: Miroslav Zigo

AERO Odolena Voda - VK Lvi Praha 0:3
AERO sestava Carabali, Durski, Chevalier, Blumbergs, Kern, Šulc, libera Rasinperä a Hadrava
Střídali Hladík, Svoboda, Démar
Dále připraveni Melichar, Jachnicki, Kerkvliet
Nejvíce bodující Chevalier 11 bodů
AERO Odolena Voda TÝMY VK Lvi Praha
43 % útok 48 %
4 blok 8
33 % příjem 38 %
2 esa 10
AERO Odolena Voda HRÁČI VK Lvi Praha
Útok
67 % Blumbergs Crer 80 %
56 % Chevalier Vodička 67 %
56 % Svoboda McCarthy 67 %
Blok
1 Blumbergs Crer 2
1 Chevalier Thiel 2
1 Kern Madsen 2
Servis
1 Blumbergs Madsen 4
1 Hladík Schouten 1
Vodička 1
Přijem
57 % Šulc Vodička 47 %
33 % Chevalier Madsen 45 %
30 % Hadrava Tláskal 18 %