Z Benátek odjíždíme bez bodu po prohře 3:1

02.03.2024 Zápas


VK Benátky nad Jizerou

3:1

(23,-16,20,19)

AERO Odolena Voda

V posledním kole základní části ČEZ volejbalové extraligy mužů jsme zajížděli do Benátek nad Jizerou. Po náročném programu a při několika zraněních dostali příležitost hráči z lavičky, co toho tolik v průběhu sezóny neodehráli, včetně Lukáše Melichara a Daniela Valka, naši nadějní junioři.

Začátek utkání patřil AERU, které velmi rychle vedlo o tři body. Ještě v polovině setu tomu tak bylo, ale domácí díky zlepšené obraně na síti, kdy několikrát zablokovali útok AERA, se dostali do vedení. AERO se drželo, ale druhý setball už domácí využili - 1:0.

Do druhé setu se vstoupilo vyrovnaně, domácí jednou odskočili na rozdíl tří bodů, ale AERO rychle srovnalo a pokračovalo v nastoleném trendu, kdy sbíralo body převážně AERO. Rozdíl ve skóre se stále zvyšoval a příležitost dostal i nahrávač Daniel Valko, který set skvěle dohrál - 1:1.

Zasloužil si jít i do třetího setu. Set byl od začátku vyrovnaný, ale domácí byli ve vedení. V polovině setu se domácím podařilo odskočit na pět bodů, a právě s tímto náskokem šli do koncovky. Set se doztrátoval na obou stranách a domácí šli znovu do vedení - 2:1.

Čtvrtý set byl prakticky stejný, jako set předešlý. Benátky byly od začátku v mírném vedení, které se v polovině setu vyšplhalo až na pět bodů. V konci setu byli domácí důslednější a vyhráli i čtvrtý set - 3:1.

Moc děkujeme fanouškům AERA za skvělou podporu!

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Marcin Kryś: "Gratuluji soupeři. Byl to pro nás čtvrtý zápas v jednom týdnu, takže jsme museli dát některým hráčům odpočinout. Dneska hráli hráči, kteří si to na tréninkách zasloužili a hráči, kteří hráli méně. Myslím si, že mladí hráči dnes ukázali, že můžou hrát v extralize a mají na čem pracovat, aby se dostali do základní šestky. Mrzí mě, že jsme prohráli, ale potřebujeme být připravení na Play-off, zítra už máme trénink."

Matyáš Démar: "Dneska vyrovnané utkání, jsem rád, že dostali příležitost mladí hráči, kteří moc letos nehráli a odehráli vynikající zápas, takže za to klobouk domů jim. Pošetřili jsme síly a v úterý jdeme doma na Benátky, takže se těšíme na to, že jim porážku vrátíme."

A právě s Benátkami se utkáme v předkole Play-off. První zápas náš čeká už v úterý 5. března v domácí hale.

Fotografie: VK Benátky nad Jizerou

VK Benátky nad Jizerou - AERO Odolena Voda 3:1
AERO sestava Šulc, Blumbergs, Melichar, Jachnicki, Carabali, Démar, libero Ježek
Střídali Valko
Dále připraveni Hadrava, Chevalier, Svoboda, Srb, Kern, Osoria
Nejvíce bodující Melichar 17 bodů
VK Benátky nad Jizerou TÝMY AERO Odolena Voda
49 % útok 40 %
9 blok 8
42 % příjem 44 %
2 esa 4
VK Benátky nad Jizerou HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
75 % Patočka Carabali 53 %
70 % Král Šulc 42 %
61 % Pokopec Blumbergs 40 %
Blok
3 Král Carabali 4
3 Křesťan Melichar 2
2 Patočka Valko 1
Servis
2 Křesťan Carabali 2
Jachnicki 1
Démar 1
Přijem
62 % Kotek Ježek 50 %
35 % Pokopec Jachnicki 45 %
29 % Šulista Šulc 38 %