Z Beskyd s jedním bodem

10.12.2023 Zápas


Black Volley Beskydy

3:2

(-23,18,17,-27,13)

AERO Odolena Voda

V 11. kole Volejbalové extraligy mužů jsme zajížděli do dalekého Frýdku-Místku. Na víc než bod to ale u tohoto zápasu nebylo.

Úvod zápasu byl vyrovnaný, ale v mírném vedení byli domácí hráči Beskyd. V polovině setu se vedení přehouplo na stranu AERA, které vedlo o dva až tři body. V konci setu se domácím podařilo na malý moment vést 23:22, ale tříbodovou šňůrou si dokázali hráči AERA vzít první set pro sebe - 0:1. 

Do druhého setu ale AERO nevstoupilo vůbec dobře a velmi rychle prohrávalo o několik bodů, v polovině setu se sice AERU podařilo trochu dotáhnout, ale Beskydy si vyšší vedení vzaly zase zpět. V konci setu už se nic dramatického nestalo a bylo srovnáno - 1:1.

Bohužel třetí set byl velmi podobný setu předešlému. Špatný začátek znamenal vedení domácích, kteří hráli trpělivěji a dobře ztrátovali, AERU se nedařilo v důležitých momentech na servisu. V konci setu si to Beskydští pohlídali - 2:1.

Do čtvrtého setu prostřídal trenér Kryś sestavu a díky dobrému vstupu do setu bylo na palubovce jiné AERO, hned od začátku sebevědomější, a to hlavně díky několika uhraným bodovým situacím. AERO vedlo při vstupu do koncovky o šest bodů, ale ani to nestačilo a domácí se dokonce jako první dostali k možnosti ukončit celý zápas, měli i bodovou situaci, ale naštěstí svůj tvrdý útok nesložili. AERO pak bylo o bod vpřed a svou šanci využilo - 2:2.

Do zkrácené sady se vstoupilo vyrovnaně, AERO bylo v mírném vedení. Po změně stran si vytvořilo tříbodové vedení, ale domácí velmi rychle po oddechovém čase srovnali. Vytvořili si dvě možnosti k ukončení setu, první AERO odmítlo, ale pak zkaženým servisem napsalo Beskydům patnáctý bod - 3:2.

Z Frýdku-Místku tak odjíždíme s prohrou 3:2 a jedním bodem do tabulky. 

Ohlasy po utkání pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda):„Dneska to nebyla naše hra, hodně chyb z naší strany, hlavně na servisu. Víme, že se tady špatně hraje po dlouhé cestě. Chtěli jsme vyhrát jakkoliv, klidně i tiebreak, teď už je to pro nás ztráta. Gratulace domácím.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Gratuluji soupeři, hráli určitě líp než my. My jsme neukázali kvalitu, kterou máme, a je to škoda, protože, jsme se chtěli předvést lépe a ten zápas vyhrát. Takže ještě jednou gratuluji soupeři, my musíme pracovat na svých věcech a jdeme dál.“

Děkujeme našim fanouškům za podporu v hale i na volej.tv.

Hráči AERA nyní pocestují do finského Akaa, kde se s místním Akaa Volley. Utkají v úvodním utkání osmifinále CEV Challenge Cupu 2024. Za finský tým hraje český univerzál Matěj Šmídl. Utkání se odehraje v é čtvrtek 14. prosince od 18:30 místního času /našeho času 17:30/.

POZOR!!! Vzhledem k cestování a příletu v pátek je stanoven nový termín extraligového utkání s Benátkami na neděli 17. prosince od 17:00!!!

Fotografie: Jan Smekal

 

Black Volley Beskydy - AERO Odolena Voda 3:2
AERO sestava Chevalier, Blumbergs, Hladík, Šulc, Kerkvliet, Démar, libera Hadrava a Rasinperä
Střídali Jachnicki, Melichar, Durski, Svoboda
Dále připraveni Valko, Carabali
Nejvíce bodující Hladík 16 bodů
Black Volley Beskydy TÝMY AERO Odolena Voda
46 % útok 48 %
11 blok 7
32 % příjem 30 %
10 esa 4
Black Volley Beskydy HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
58 % Sztolarik Kerkvliet 57 %
47 % Benda Šulc 55 %
41 % Perry Svoboda 53 %
Blok
4 Sztolarik Chevalier 2
2 Klimeš Šulc 2
1 Danylov Blumbergs 1
Servis
7 Benda Hladík 2
1 Sztolarik Blumbergs 1
1 Klimeš Jachnicki 1
Přijem
38 % Míček Rasinperä 40 %
35 % Benda Svoboda 40 %
25 % Perry Šulc 30 %