Z ČZU s jedním bodem

02.11.2014 Zápas

Ve 4.kole UNIQA volejbalové extraligy mužů zavítalo AERO do pražských Lužin, kde bylo protivníkem domácímu ČZU.

Zápas začal hned od začátku za vyrovnaného stavu, žádný ze soupeřů si nenechal toho druhého odskočit. Po prvotním vedení domácích se do vedení dostalo i AERO, ale vývoj se rychle měnil ze strany na stranu. AERO se blížilo konci setu o něco lépe a vedlo o jediný bod. Po neuhraném bodovém míči se však set znovu vyrovnal na 19:19. Koncovka patřila domácím, kteří si po esu a následném kvalitním servisu Džavonoroka vytvořili dvoubodové vedení. AERO snížilo a při následné rozehře znovu promarnilo bodový míč na srovnaní, místo toho ČZU znovu odskočilo o dva body. Domácí stále tlačili AERO servisem a set vyhráli i díky tomu.

Ve druhém setu si domácí hráči hned od začátku vytvořili 3 až4 body náskoku a ten si trpělivou a přesnou hrou v útoku drželo až do koncovky. Při vedení 19:15 by se mohlo zdát, že koncovka by mohla být napínavá, ale domácí si i za pomoci chybujícího AERA dokráčeli k vítězství i ve druhém setu.

Třetí set byl však zcela odlišný. AERO začalo svého soupeře tlačit kvalitnějším servisem a dostalo ho tak pod tlak, když si nemohl dobře tvořit útočné příležitosti. Od začátku vedlo AERO o 4 body a svůj náskok navyšovalo. Třetí set byl z pohledu AERA povedený a snížilo poměr setů na 2:1 pro domácí.

Ve čtvrtém setu ale znovu začali domácí lépe. Při prvním technickém oddechovém čase vedli domácí o tři body a po něm svůj náskok navýšili díky horšímu příjmu AERA až na 6 bodů. Nebyli by to ale hráči AERA, aby zápas jen tak vzdali. Od stavu 12:6 se AERO začalo svému soupeři  rychle přibližovat a silně na svého protivníka dotírat. Po bloku a uhranému bodovému míči se náskok ztenčil na 3 body a v následných rozehrách, kdy AERO uhrálo další 2 bodové míče se náskok ztenčil na jediný bod při stavu 14:13 pro domácí. ČZU se však ještě jednou dostalo do tříbodového vedení, když po dobré obraně v poli následně svůj útok využilo. Při stavu 19:16 pro domácí se AERO 4 body v řadě dostalo poprvé v setu do vedení. Skoro stejnou mincí odpověděli i domácí a třemi body v řadě se sami ujali vedení 22:20. Tím však bodové šňůry nekončily. AERO se opět třemi body v řadě dostalo do vedení a po bodovém útoku Hýského si jako první vydobilo setball na ukončení setu. Po podání Pekárka domácí špatně přijímali a na stranu AERA mířil míc zadarmo, Hýský svůj útok nesložil, ale nahrávka bagrem za hlavu mířila na stranu AERA do autu. AERO po strhující stíhací jízdě ve čtvrtém setu, kdy prohrávalo až o šest bodů, si vybojovalo tie-break a zisk minimálně jednoho bodu do tabulky.

Tie-break byl ale z pohledu AERA nepovedený. Po mnoha chybách v útoku si domácí v poklidu dokráčeli k celkové výhře 3:2.

Další dva zápasy sehraje AERO v domácí Sportovní hale v Odoleně Vodě. Nejprve se setká v sobou 8.11. od 18:30h. s Ostravou, následující sobotu také od 18:30h. s Brnem.