Z Příbrami odjíždíme s vítězstvím 3:0 a zapisujeme důležitou výhru

11.11.2023 Zápas


VK Trox Příbram

0:3

(-22,-24,-22)

AERO Odolena Voda

V 5.kole Volejbalové extraligy mužů jsme odehráli první středočeské derby na palubovce Příbrami. AERO vyhrálo bez ztráty setu a připsalo si velmi důležitou výhru, ale hladká výhra to rozhodně nebyla.

Hned od úvodních výměn bylo AERO v mírném vedení, a to hlavně díky skvělému servisu, kterým tlačilo přípravu domácího útoku dál od sítě. I v polovině setu vedlo stále AERO a trpělivě ztrátovalo. Do koncovky šlo AERO s šestibodovým vedením, ale domácí přitlačili a stahovali náskok. Nakonec se jim to ale nepodařilo, i když už byli jen bod od AERA - 0:1.

Do druhého setu se vstoupilo více vyrovnaně a prakticky oba dva týmy dobře ztrátovaly, ve vedení se často přetahovaly. Když už to v prostřední časti setu vypadalo, že AERO odskočí, bodovou šňůrou si domácí vzali vedení zpět a dostali se také ke dvěma možnostem set ukončit. AERO ale čtyřbodovou šňůrou stav bodů otočilo a vyhrálo - 0:2. 

Do třetího setu mělo AERO o trochu lepší vstup než domácí hráči Příbrami, ale domácí se drželi. Zlom nastal až v prostřední části setu, kde se AERU podařilo odskočit až na rozdíl šesti bodů. Domácí se ale nevzdali a stahovali. K vidění byly v konci setu i zápasu dlouhé rozehry. Nakonec pokažený servis domácího kapitána Rosenbauma zápas ukončil - 0:3.

AERO tak vyhrálo v Příbrami 3:0 a zapisuje další výhru do tabulky.

Děkujeme všem fanouškům za podporu v hale i u svých monitorů.

AERO nyní čeká čtvrteční domácí zápas od 18:00 s družstvem Volejbal Brno.

A pak už CEV Challenge Cup ve španělské Melille, kam tým odlétá už v pondělí 20.11. Zápas se odehraje ve středu 22.11. od 20:00. Odveta tohoto zápas pak bude o týden později, a to ve středu 29.11. od 18:00 v naší sportovní hale. Po tomto utkání proběhne dražba speciálních dresů, ve kterých naši hráči nastoupí. Výtěžek bude věnován Kapce naděje. O zápasech CEV Challenge Cupu vám budeme brzy blíže informovat.

VK Trox Příbram - AERO Odolena Voda 0:3
AERO sestava Svoboda, Blumbergs, Kern, Šulc, Carabali, Démar, libero Rasinperä
Střídali Hladík
Dále připraveni Durski, Hadrava, Chevalier, Melichar, Jachnicki, Kerkvliet
Nejvíce bodující Kern 13 bodů
VK Trox Příbram TÝMY AERO Odolena Voda
40 % útok 54 %
2 blok 6
57 % příjem 67 %
4 esa 4
VK Trox Příbram HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
71 % Šábrt Carabali 71 %
60 % Toman Svoboda 58 %
43 % Tevkun Kern 52 %
Blok
1 Šábrt Carabali 3
1 Toman Blumbergs 2
Démar 1
Servis
2 Lyzanets Šulc 2
1 Rosenbaum Svoboda 1
1 Ureš Carabali 1
Přijem
70 % Ureš Svoboda 67 %
52 % Lyzanets Šulc 67 %
50 % Verasio Rasinperä 62 %