Z vyrovnaného utkání na Kladně nakonec bez bodu

04.02.2024 Zápas


Kladno volejbal cz

3:1

(20,22,-22,24)

AERO Odolena Voda

Ve 21. kole ČEZ volejbalové extraligy mužů jsme zajížděli k předposlednímu středočeskému souboji v základní části. Po dva sety byli domácí jistějším týmem, ale pak se karta obrátila, škoda koncovky čtvrtého setu.

Hned od začátku si domácí hráči vytvořili tříbodové vedení, které drželo, na obou stranách se ztrátovalo. V polovině setu se rozdíl o malinko zvýšil a Kladenští si v poklidu došli pro zisk prvního setu - 1:0.

I do druhého setu vstoupili o trošičku lépe domácí, ale AERO se drželo. Pravděpodobně rozhodující náskok si domácí vytvořili v prostřední části setu, kde se jim podařilo odskočit na rozdíl až pěti bodů. AERO se ale nevzdávalo a trpělivou hrou dokázalo náskok stahovat. Nakonec se to ale nepodařilo a domácí získali i druhý set - 2:0.

Do třetího setu už lépe vstoupilo AERO a bylo v mírném vedení. Na obou stranách se ztrátovalo a AERO bylo i v prostřední části setu ve vedení. V koncovce si AERO pomohlo několika bloky a tím odvrátilo domácí nápor. AERO snížilo - 2:1.

I do čtvrtého setu vstoupilo AERO lépe a od začátku vedlo, v polovině setu dokonce o šest bodů. Kladenští už neměli co ztratit, a tak přitlačili na servisu, který jim nakonec velmi pomohl v úplném konci setu. AERO totiž mělo tři setbally, ale ani jeden nakonec neproměnilo. PO přímém bodu domácího hráče se nakonec z vítězství radovali domácí - 3:1.

AERO sahalo po bodu a pátém setu, ale nakonec se v konci složit útok nepodařilo.

Děkujeme všem fanouškům AERO za podporu přímo v hale i na platformě volej.tv.

Ohlasy po zápase pro ČVS: 

Matyáš Démar (kapitán Aero Odolena Voda): „Dneska byl k vidění dobrý volejbal, bylo to vyhecované z obou stran. Koncovka čtvrtého setu, kdy jsme vedli 24:21 a měli jsme to dvakrát zvedlé, bohužel jsme to nesložili. Měli jsme jít do tiebreaku. Ne, že nedůraz, možná i trošku smůla, dneska zase nebereme body, už potřebujeme nějaké získat. Budeme pracovat dál.“

Marcin Kryś (trenér Aero Odolena Voda): „Gratuluji Kladnu, myslím si, že my jako tým jsme si zasloužili tiebreak. To se nepodařilo, nevyužili jsme svojí šanci. Z tohoto důvodu nám je to trochu líto, ale myslím si, že to je správná cesta, kterou musíme jako tým jít. Musíme dál tvrdě pracovat, abychom se vrátili na tu úroveň, která nám náleží.“

Na hráče AERA teď čeká nedělní utkání s Českými Budějovicemi, a to 11. února od 17:00. Pozor, utkání se posunulo o jeden den až na neděli!!!

 Fotografie: Kladno volejbal cz

Kladno volejbal cz - AERO Odolena Voda 3:1
AERO sestava Svoboda, Blumbergs, Kern, Srb, Chevalier, Osoria, libera Hadrava, Ježek
Střídali Démar, Hladík, Carabali, Šulc
Dále připraveni Melichar, Jachnicki
Nejvíce bodující Svoboda 17 bodů
Kladno volejbal cz TÝMY AERO Odolena Voda
47 % útok 49 %
11 blok 13
59 % příjem 41 %
7 esa 1
Kladno volejbal cz HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
70 % Beau Osoria 70 %
52 % Goncalves Svoboda 62 %
50 % Kyjanica Kern 42 %
Blok
3 Kyjanica Osoria 4
3 Beau Blumbergs 4
2 Goncalves Svoboda 2
Servis
3 Platačs Blumbergs 1
1 Seppänen
1 Goncalves
Přijem
68 % Goncalves Svoboda 50 %
59 % Fernandes Hadrava 43 %
48 % Seppänen Chevalier 41 %